Naujasis Kosto Smorigino projektas – humoristinis monospektaklis, kurį režisierius pradėjo kurti beveik prieš dvejus metus. Anot K. Smorigino, “Urvinio žmogaus” spektakliai įrodė, kad ir teatralai, ir žiūrovai puikiai priima šį žanrą.

“Humoristiniai spektakliai yra vertinami ne tik kaip teatras, bet ir kaip pramoga, puiki laisvalaikio praleidimo forma”, - sakė naujo projekto režisierius.

Pjesės, pagal kurią statoma “Urvinė moteris” autorius – rašytojas Sigitas Parulskis. Dviprasmiškas stilių maišymas, mąstymo paradoksalumas, provokuojančios išvados – tai būdingiausi S. Parulskio kūrybos bruožai. Autorius gerai žinomas ne tik kaip rašytojas, tačiau ir kaip poetas, eseistas, įvairių kultūrinių leidinių redaktorius.

Pasak K. Smorigino, idėja pastatyti pjesę moteriai kilo jau seniai, tačiau tik dabar atsirado galimybė ją įgyvendinti. “Mano naujas projektas nebus konfrontavimas su “urviniu”, nes tai spektaklis apie moterį. Tai bus žavinga pjesė, kurioje atsispindės dailiąją lytį jaudinantys dalykai”, - apie spektaklį pasakojo K. Smoriginas.

„Urvinė moteris“ – tai pjesė apie jau subrendusią, šilto ir šalto mačiusią moterį, ieškančią vyro. Ji išranki, ironiška, pasiilgusi stiprių emocijų, tačiau pastebinti ir daugybę vyrus kankinančių trūkumų. Drauge ji savikritiška, nebijanti peržengti daugybės draudimų, taikomų moterims. Ji nebijo laužyti tabu, kurie laikui bėgant susiklostė vyrų ir pačių moterų galvose.

Moteris, kuriai „gerokai per trisdešimt“, ieškodama savojo idealo neišvengiamai patenka į komiškas situacijas, susipažįsta su keisčiausiais vyriškosios giminės atstovais. Tačiau net ir sunkiausiomis savo ieškojimų akimirkomis ji nepraranda moteriškumo, išsaugo jausmingumą ir patrauklumą. Jai visada padeda humoro jausmas.

Jau nuspręsta dėl dviejų, naujajame spektaklyje vaidinsenčių aktorių. Viena jų – Jaunimo teatro aktorė Neringa Varnelytė, žiūrovams gerai pažįstama ir kaip televizijos herojė. Šiuo metu ji kuria vaidmenis LNK TV laidoje “Dviračio šou”.

Kita „Urvinė moteris“ bus Nacionalinio dramos teatro aktorė Rimantė Valiukaitė, vaidinusi TV seriale “Gedimino 11”, kūrusi vaidmenis humoristinėje TV laidoje “Pagauk kampą”.

Kas bus trečioji spektaklio moteris, organizatoriai dar neatskleidžia. Ji bus pristatyta vasarą, spektaklio gastrolių metu.

Spektaklio scenografu pasirinktas tapytojas Vytenis Lingys. Menininkas, scenografiją kūręs ir spektakliui “Urvinis žmogus”, savo darbų parodas rengia Prancūzijoje, Vokietijoje, JAV, Norvegijoje.

Tarp “Urvinį žmogų” pristačiusios agentūros “Baltic Music” ir Kosto Smorigino spektaklio “Urvinė moteris” organizatorių kilo ginčas dėl pavadinimo “Urvinė moteris” autentiškumo. Nesutarimas išsisprendė Kosto Smorigino “Urvinės moters” organizatorių naudai.

Šio projekto „Urvinė moteris“ pavadinimo unikalumu visiškai neabejojama, nes šių metų kovo 28 dieną K. Smorigino režisuojamo spektaklio “Urvinė moteris” organizatoriai pateikė paraišką valstybiniam patentų biurui ir įregistravo tokį kūrinio pavadinimą. Pagal Lietuvos Respublikos įstatymus spektaklio organizatoriai turi teisę naudoti pavadinimą “Urvinė moteris”.

K. Smorigino režisuojama spektaklio "Urvinė moteris" organizatoriai, norėdami išvengti nesusipratimų, ketina kreiptis į teismą dėl nelegalaus pavadinimo "Urvinė moteris" naudojimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją