Pirmas Lietuvoje ir antras pasaulyje – taip pristatomas rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“. Tai – devyni aktoriai, režisieriaus Vytauto Landsbergio jaunesniojo surinkti į specialų kursą Klaipėdos universitete ir vėliau dvejiems metams išsiųsti intensyvioms studijoms į Gruziją semtis žinių ir patirties iš šio žanro pradininko, pirmojo pasaulyje profesionalaus rankų šešėlių teatro „Budrugana Gagra“ įkūrėjo, režisieriaus Gelos Kandelakio.

Vytautas V. Landsbergis ir Gela Kandelakis su auklėtiniais

Bene garsiausią jo režisuotą spektaklį „Keturi metų laikai“ į Lietuvą parvežusios trupės nariai juokauja į rankų šešėlių teatro studijas nėrę atsitiktinai, tačiau nesigailėję nė akimirkos, nes greitai suprato, kad šis žanras neturi ribų.

„Kai mes įstojom į Klaipėdos universiteto Menų akademiją, į vaidybos specialybę, mes žinojom tik tiek, kad kursas renkamas šešėlių teatrui. (...) Iš tikrųjų tai aš asmeniškai nenutuokiau apie ką bus, neįsivaizdavau nei kaip, nei kur. Žinojau, kad važiuosim į Gruziją“, – pasakoja rankų šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ aktorė Adelina Skalandytė.

Rankų šešėlių teatras