LT 1000 palapinė įsikurs viename judriausių Jūros šventės taškų – prie Danės upės žiočių ir Kuršių marių esančioje „Memelio miesto teritorijoje“, kur vakarais vyks intensyvus muzikinis gyvenimas, o dienomis bruzdės tautodailininkų mugė, darbuosis bemaž 40 lauko kavinių ir restoranų. Visuomeninio projekto rengėjus šioje uostamiesčio vietoje maloniai priėmė viešoji įstaiga „Meno kodas“.

Tūkstantmetis šventei suteiks iškilmingumo

„Jūrų dievo Neptūno kraitis šiemet bus tikrai gausus ir įvairus, o pramogų ir linksmybių nepritrūks niekam. Neabejojame, šventinė nuotaika neaplenks ir mūsų palapinės, o žmonės albumui pozuos noriai ir su šypsenomis veiduose“, - sako visuomeninio projekto LT 1000 vadovas Arūnas Balvočius.

Anot jo, jau keletą metų Jūros šventė laikoma vienu iš uostamiesčio ir apskritai lietuviškos vasaros simbolių, kurią galima sulyginti su ispaniška fiesta. „Renginio jubiliejus ir, be abejo, Lietuvos tūkstantmečio sukaktis, šventei pridės dar daugiau žavesio, bruzdesio ir iškilmingumo“, - įsitikinęs A. Balvočius.

Koncertai – burlaivių fone

„Memelio miesto teritorija“ Jūros šventėje bus atidaryta liepos 31 dieną, o renginiai ir koncertai čia vyks visą savaitgalį, iki rugpjūčio 2 dienos. Penktadienį čia nuskambės įspūdingas koncertas „Jūra muzikos ritmu“, kuriame svečiai išvys roko operą „Eglė žalčių karalienė“ bei teatralizuotą muzikinį šou „Tabami goes Robie Williams“ su Mantu.

Šeštadienį ir sekmadienį nuo pat ankstaus ryto „Memelio miesto teritorijoje“ rinksis tautodailininkai, siūlysiantys savo dirbinius, taip pat bus galima grožėtis meninėmis instaliacijomis, teatralizuotais pasirodymais, bus vaišinamasi alaus sriuba, susirinkusiuosius linksmins įvairios grupės – nuo džiazo iki klasikinio roko.

Planuojama, kad Jūros šventės metu Klaipėdą aplankys dešimtys tūkstančių svečių iš Lietuvos ir kitų šalių, o Danės krantinėse turėtų prisišvartuoti daugiau nei 100 įvairaus dydžio burlaivių, dalyvausiančių regatoje „The Tall Ships Races Baltic 2009“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją