Tekstas – tarsi Mocarto muzika

Ne kartą su lietuviais aktoriais dirbęs žinomas latvių režisierius Olegas Šapošnikovas perskaitytą pjesę kartu statyti pasiūlė Valdai Bičkutei.

„Perskaičiusi medžiagą sutikau iškart. Man, kaip aktorei, šis spektaklis itin vertingas, dėl neįtikėtino vaidmens partitūros subtilumo ir sudėtingumo. Kai kurių scenų atlikimas moko tokių meistrystės viražų, apie kuriuos svajotų daugelis aktorių, o dirbti su tokia komanda – tikras įkvėpimas“, – sako žinoma aktorė.

Pasak V. Bičkutės, spektaklis žavi ir tuo, kad nors prisiliečiame prie esminių temų, tokių kaip tėvų ir vaikų, poros santykiai, kūrinys labai gyvybingas, pjesės tonas, kalbėjimo stilius ir optimizmas tikrai įkvėps žiūrovus.

Jai antrina ir režisierius, sakydamas, kad lengvas ir gilus pjesės tekstas kone prilygsta V. A. Mocarto muzikai: reikalauja meistriškumo, kūrybinės disciplinos ir ypatingo laisvės pojūčio.

„Mes kviečiame žiūrovus, galima sakyti, beveik į pasaką, kurioje personažai mums visiems gerai suprantamas problemas sprendžia tarsi superherojai. Šie personažai – puikus pavyzdys, kaip galima būti laisvomis ir stipriomis asmenybėmis nebūnant idealiais, nes idealiais būti tiesiog neįmanoma. Ir svarbu pabrėžti, kad spektaklis ne apie tiesiog stiprias asmenybes, o apie stiprius moteris ir vyrus, kurie klysta, daro kvailystes, įsižeidžia ir pyksta, tačiau vis tiek moka mylėti gyvenimą ir vienas kitą“, – apie spektaklį pasakoja režisierius O. Šapošnikovas.

Antrasis spektaklis apie moteris

Kartu su „Lumo studija“ antrąjį spektaklį kurianti V. Bičkutė šypsosi, kad likimas jai vis duoda gvildenti moteriškumo temas.

„Pirmąjį spektaklį, teatrinius etiudus, „24 valandos iš moters gyvenimo“ su aktorėmis Virginija Kochanskyte ir Daiva Rudyte vaidiname jau dešimt sezonų ir šiemet pradedame vienuoliktąjį. Pirmąkart perskaičiusi S. Cveigo noveles tiesiog negalėjau to nepaversti spektakliu, kuris iki pat šiol man atskleidžia vis naujų moteriškumo temų. Tikiu, kad toks bus ir „Lunenbergas“ – nekantriai laukiu premjeros ir žiūrovų atiliepimų“, – sako aktorė ir tikina, kad spektaklis skirtas ir vyriškai, ir moteriškai auditorijoms.

Spektaklyje pasakojama, kaip į Lunenbergo miestelį Kanadoje atkeliauja dvi draugės, amerikietės. Viena iš jų, neseniai tapusi našle, paveldėjo namą šiame nuostabiame pasaulio kampelyje prie Atlanto vandenyno krantų, apie kurį jos velionis vyras niekada nebuvo užsiminęs. Įminti paslaptis, kurias slepia šis namas, galbūt padės netikėtai užklydęs kaimynas, juolab, kad jam iš karto „į akį krinta“ viena iš viešnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją