Visus masinanti paslaptis

J. Kunčino vaikystės ir jaunystės draugas, kompozitorius ir dainų atlikėjas Alvydas Jegelevičius sveikino nepamiršus vieno autentiškiausių rašytojų, susidomėjus paslaptimi, kuri visus masina.

„Visiems maga sužinoti paslaptį, o kas gi ta Tūla? Suprantame, tūlas – tai dažnas. Tūla – tai dažna moteris. Atkreipiant dėmesį į moterišką giminę, reikšmę, kurią aiškina žodynas, galime suprasti, kad ne viena. Yra žinoma, kad J. Kunčinas buvo keletą kartų vedęs, susilaukęs vaikų, nemažai yra kunčinukų. Taigi, jokia paslaptis, tiesiog žmogiškas ir vyriškas dėsnis. <...> Natūralu, kad rašytojai gali į vieną personažą sudėti daugybės moterų bruožų. Bet, jeigu mes kriminalistiškai bandome tyrinėti, galiu žinomą paslaptį išduoti: iš tikrųjų, Tūla buvo. Tūlos personažas, Tūlos moters vaidmuo – neišgalvotas“, – sakė A. Jegelevičius ir pridūrė, kad J. Kunčiną žavėjo ne tiek išorinis moters grožis, jam patikdavo intelektualios, protingos, skvarbaus proto asmenybės, labai vertino būtent tokias pašnekoves. Todėl nežinia, kiek į „Tūlą“ yra įtraukta kitų moterų bruožų. Gali būti, kad ir daugiau.

Autobiografijos motyvų „Tūloje“ – yra

Literatūros kritikas Laimantas Jonušys taip pat nepaneigė – autobiografijos motyvų „Tūloje“ yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją