Barokinių skliautų padangėse, greta didingų ir monumentalių pučiamųjų sąskambių, klausytojai išgirs ir instrumentų karaliumi tituluojamus Šv. Jonų bažnyčios vargonus, kuriais vargonuos tarptautinį pripažinimą pelniusi jaunosios kartos lietuvių muzikė Karolina Juodelytė (Lietuva-Vokietija), koncertui specialiai atvykstanti iš Berlyno. Kaip solistė ir kamerinės muzikos atlikėja K. Juodelytė nuolat dalyvauja įvairiuose vargonų muzikos festivaliuose bei koncertuose. Atlikėja buvo įvertinta III-ąja premija tarptautiniame L. Janačeko vargonininkų konkurse Brno mieste (Čekija), taip pat pelnė I-ąją premiją tarptautiniame M. K. Čiurlionio konkurse. Vargonų ir pučiamųjų orkestro derinys – akustiškai gimininga skambesio pilnatvė, simboliškai sutelksianti klausytojų mintis kontempliatyviai Gavėnios meditacijai.

Kūrinių charakteriui atskleisti parinkta Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios erdvė, kurioje orkestras praėjusiais metais pristatė klausytojus pakerėjusią J. S. Bacho „Fugos meno“ versiją pučiamiesiems. Šią versiją, kurią orkestras „Trimitas“ Europoje atliko pirmą kartą, parengė kompozitorius ir aranžuotojas Kennethas Amisas (JAV). Prie orkestro pulto stos klausytojams jau gerai pažįstamas ir ne vieną programą atlikęs orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Leif Karlsson (Švedija). Koncertas Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje įvyks balandžio 13 d. (trečiadienis), 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją