Pirmą kartą industrinis Kauno „Stumbro“ muziejaus kiemas atveria duris kultūrai. Rugpjūčio 4–6 dienomis „Geros muzikos ekspertai“ kartu su Oskaro Koršunovo teatru, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir „Keistuolių teatro“ legendomis čia plaks magišką kultūros kokteilį iš teatro, roko, simfoninės ir populiariosios muzikos.

Rugpjūčio 4 dieną, 21 valandą, OKT muziejaus kieme kauniečiams ir miesto svečiams parodys O. Koršunovo režisuotą, pagal vokiečių klasiką Bertoldą Brechtą sukurtą ir šių dienų aktualijomis besiremiantį atvirą ir taiklų spektaklį „Vestuvės“.

Nuolat kintantis spektaklis žiūrovams kaskart tampa tikru nuotykiu, pasakojančiu ne tik apie prarastą skaistybę, bet ir primenančiu moralinę visuomenės dviveidystę, nykstančius papročius ir absurdišką deformaciją to, kas kadaise buvo sakraliausi dalykai žmogaus egzistencijoje: vestuvės, laidotuvės, kosmogoninio ciklo pajautos ir šventimo tradicijos.

Rugpjūčio 5 dieną, 20 valandą, lygiai po dvidešimties metų, pas žiūrovus su nauja programa sugrįžta daugiau nei 250 koncertų surengusi, vis dar nerimstanti grupė „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ su aktoriais Ilona Balsyte, Dariumi Auželiu, Aidu Giniočiu, Aurimu Meliešiumi, Sigitu Mickiu, Daliumi Skamaraku. Į grupę susibūrę „Keistuolių teatro“ aktoriai surengs teatralizuotą, dokumentinių faktų prisodrintą gyvo garso koncertą.

Rugpjūčio 6 dieną, 18 valandą, muziejaus kiemelyje natų stovus sustatys Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro, kuriam vadovauja maestro Gintaras Rinkevičius, muzikantai. Koncerto programoje – gražiausios roko baladės. Jas orkestras atliks kartu su geriausiais Lietuvos roko vokalistais – Povilu Meškėla, Česlovu Gabaliu ir Jeronimu Miliumi. „Tai bene vienintelis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas, kuriame galima šokti ir dainuoti drauge“, – sako orkestro vadovas G. Rinkevičius.

Kultūros savaitgalis po atviru dangumi industriniame „Stumbro“ muziejaus kieme – rugpjūčio 4–6 dienomis. Jei oras prastas, pasirūpinkite tinkama apranga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)