Šiemet „Auksiniam Feniksui“ pristatyti ir į penkias garbingas nominacijas pretenduoja daugiau nei keturiasdešimt pretendentų, tarp jų – rajono merai, LR Seimo nariai, pramonės, verslo ir visuomeninės organizacijos, žurnalistai, vadybininkai, kultūros ir meno veikėjai.

Iškilmingą "Auksinių Feniksų" įteikimo ceremoniją lydės ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės – operos solistas Jonas Sakalauskas, sportinių šokių šokėjai Tomas ir Gintarė Slausgalviai, kamerinis ansamblis „Sostinės vario kvintetas“ bei kiti atlikėjai.

„Auksinis feniksas“ – tai svarbiausias ir vienas reikšmingiausių visos šalies apdovanojimų kultūros srityje. Šio apdovanojimo tikslas – pagerbti fizinius ar juridinius asmenis, svariausiai nusipelniusius šalies kultūros kūrimui, plėtrai, perdavimui, saugojimui bei kultūros centrų sistemos vystymuisi, tobulinimui ir viešinimui.

Lietuvos kultūros centrų asociacijos apdovanojimai „Auksinis feniksas“ organizuojami jau trečius metus iš eilės. Prestižinius apdovanojimus jau yra pelnę Anykščių kultūros centro direktorė Diana Petrokaitė ir Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta – nominacija „Geriausias metų kultūros centro vadovas“, Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis ir Kalvarijos mėgėjų teatro „Titnagas“ vadovas Kęstutis Krasnickas – nominacija „Geriausias metų kultūros ir meno kūrėjas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)