Lietuvos teatro sąjunga pristato video projektą „Teatro elitas“ apie žymiausius ir svarbiausius vyresnės kartos teatro menininkus. Video interviu jie dalinasi savo išskirtine kūrybine patirtimi ir atsako į įvairius klausimus apie kūrybą, menininko profesiją, gyvenimą teatru. Viena jų – Daiva Šabasevičienė.

1987 metais baigusi teatro istorijos ir teorijos studijas prestižinėje Sankt Peterburgo Teatro akademijoje, Daiva sugrįžo į Lietuvos teatro bendruomenę, kurioje pristatė kelias dešimtis mokslinių straipsnių bei virš šimto recenzijų apie dramos teatro spektaklius.

D. Šabasevičienė viena aktyviausiai apie teatrą rašančių kritikių, per savo karjerą išleido knygas apie Joną Vaitkų, Valentiną Masalskį, Regimantą Adomaitį, Faustą Latėną. Šiais metais pasirodė jos naujausia knyga apie aktorių Juozą Budraitį.

Ji taip pat ilgametė Lietuvos nacionalinio dramos teatro literatūros skyriaus vedėja. Daivos pastangomis buvo įsteigtas teatro leidybinis skyrius, ji yra parengusi ir išleidusi nemaža informatyvių, gausiai iliustruotų leidinių, pristatančių Lietuvos nacionalinio dramos teatro režisierių kūrybą bei spektaklius.

2017 m. Lietuvos teatro sąjunga apdovanojo D. Šabasevičienę metų teatrologo premija už nuoseklų rūpinimąsi teatro istorija, už profesionalią kritiką ir atsidavimą teatrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją