Prieš spektaklio premjerą DELFI apsilankė teatro užkulisiuose, kur dūzgė gausus profesionalių Lietuvos aktorių kolektyvas.

Ineta Stasiulytė bėgiojo ieškodama kraujo ampulės, kurios jai vėliau prisireiks vaidinant vieną iš scenų, tualete užsidaręs Vaidotas Martinaitis dainuodamas kažką repetavo, o italų tenorą vaidinantis A. Dainavičius kimšosi sau didžiulį pilvą.
Spektaklio "Paskolinkite tenorą" užkulisiai

Pagrindinį vaidmenį komedijoje kuriantis A. Dainavičius DELFI išdavė, jog jam spektaklyje taip ir neteks uždainuoti. Jis vaidina italų žvaigždę Tito Merelli, kuris turi atlikti pagrindinį vaidmenį operoje „Otello“. Tačiau prieš pat renginį žvaigždė dainuoti nebegali. Padėtį gelbsti kuklus akiniuotis, teatro direktoriaus padėjėjas, jaunas dainininkas Maksa (jį vaidina Deividas Norvilas).

Ruošiantis šiam vaidmeniui A. Dainavičius pasakojo ieškojęs skirtingų tembrų ir intonacijų.

„Mano balsas yra baritono, o man riekia vaidinti tenorą. Todėl teko pavargti ne tik keičiant balsą, bet ir ieškant manierų, būdingų operos dainininkams. Be to, jis yra italas, todėl gana ilgai sėdėjau prie dialogų. Nemažai jų pats verčiau. Juk užsieniečiai paprastai maišo linksnius, gimines, įterpia savo gimtosios kalbos žodžių“, - sakė scenarijaus lapus rodydmas A. Dainavičius.
Gabija Ryškuvienė ir Ineta Stasiulytė

Operos solistę spektaklyje vaidinanti Aušra Štukytė neslepia, jog atmosfera prieš spektaklį yra labai kūrybiška ir žaisminga. „Jei kam nuotaika ir blogesnė, ji greitai išsisklaido, nes čia surinkta labai šauni aktorių komanda“, - pastebi Aušra. Ar aktoriai prieš premjerą jaudinasi?

„Jaudulys toks jausmas, kuris neišvengiamas. Bet aktorius su tuo susigyvena. Jaudulys scenos žmonėms vaidinti netrukdo, o kartais netgi padeda“, - prisipažįsta ji.

Spektaklio veiksmas vyksta 30-aisiais. Anot A. Štukytės, tai - pats gražiausias laikas, kai moteris buvo moteriška ir elegantiška. „Tam daug pasitarnavo grimas, apranga, šukuosena. Tai labai padėjo įsijausti į vaidmenį ir pasijusti to meto dama“, - DELFI pasakojo aktorė.

Spektaklio „Paskolinkite tenorą“ užkulisiai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)