Festivalyje europinę premjerą švęs režisierės Marijos Kavtaradzės filmas „Tu man nieko neprimeni“ (prod. Marija Razgutė). Šis filmas Sandanso festivalyje buvo apdovanotas už geriausią režisūrą. „Tu man nieko neprimeni“ Lietuvos kino teatrus pasieks šių metų rudenį.

Industrinėje festivalio dalyje, Works in Progress programoje, bus pristatytas režisierės Eglės Vertelytės filmas „Gardutė“ (prod. Lukas Trimonis). Su kitais dešimčia projektų, šis filmas varžysis dėl pagrindinio 100 000 eurų prizo.

Šio festivalio metu į „European Film Promotion“ organizuojamą programą „Future Frames“ atrinktas režisierius Rinaldas Tomaševičius ir trumpametražis jo filmas „-15“ (prod. Lineta Lasiauskaitė, LMTA).

Kartu su dar devyneriais jaunaisiais režisieriais iš Europos, Rinaldas Tomaševičius pristatys savo filmą bei turės galimybę dalyvauti „Future Frames“ kuruojamoje tinklaveikos programoje.

Šiais metais didžiausias Čekijos kino festivalis, vykstantis kurortiniame Karlovi Varų miestelyje, kino gerbėjų dėmesio laukia birželio 30 – liepos 8 dienomis.

Tarptautinis Karlovy Varų kino festivalis – tai vienas svarbiausių kino renginių visoje Centrinėje ir Rytų Europoje. Vienas seniausių A klasės kino festivalių pasaulyje savo reikšmingumu yra lyginamas su Kanų, Berlyno, Venecijos, Maskvos ir Varšuvos kino festivaliais.

Karlovi Varų festivalio programose dalyvaujančių filmų gamybą ir sklaidą rėmė Lietuvos kino centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją