Šiandien oficialiame grupės feisbuko puslapyje pasirodė vaizdo įrašas iš Belgijos radijo stoties „Radio 1“ gyvų pasirodymų sesijos „Wonderland Session“, kur regime ir mūsų tautietę I. Jurgelevičiūtę, grojančią tradiciniu lietuvių liaudies instrumentu – kanklėmis.

„Su „Efterklang“ susipažinau „37d03d People“ festivalyje Berlyne 2018 metais, ten prisijungiau prie jų koncerto. Pernai prisidėjau prie jų albumo „Altid Sammen“ įrašų – kanklėmis ir balsu. Dabar dalyvauju jų Europos ture“, – sėkmės istorija su „Delfi“ portalu dalinasi pati Indrė.

2000-aisiais susibūrusi grupė „Efterklang“, kurios šerdį sudaro Casper Clausen, Mads Brauer and Rasmus Stolbergjau, jau išleido 5 studijinius albumus ir aktyviai rengia koncertus visoje Europoje.

Šiuo metu jie bendradarbiauja su britų leidybine kompanija „4AD“, padėjusia išleisti albumus tokiems gigantams kaip į Lietuvą netrukus atkeliausianti grupė „Bon Iver“, taip pat „Bauhaus“, „Beirut“, „TV on the Radio“ ir kitais.

Paklausta, ką Indrei reiškia bendradarbiavimas su šia grupe, mergina atsako: „Man džiaugsmas ir garbė prisijungti prie tokios grupės. Įkvepia ir pats darbo procesas, ir muzika, ir asmenybės“.

Tai jau ne pirmas kartas, kai I. Jurgelevičiūtė sužiba Europos kontekste savo muzikiniais pasiekimais: 2019 m. pavasarį ji kartu su savo kuruojamu tarptautiniu kolektyvu „Merope“ buvo apdovanota už geriausią Belgijoje išleistą metų „world“ albumą „Naktės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)