Vingrių gatvėje, prie 17 numeriu pažymėto namo, pernai prieš Kūčias ir buvo nužudytas aktyvus praėjusių metų kultūros maratono dalyvis T. Dobrovolskis. Baras, kuriame prasidėjo lemtingomis muštynėmis pasibaigęs konfliktas, šiuo metu jau nebeveikia. Šalia jo, primindamos tragediją, degė žvakės.

Akcijos-performanso sumanytoja menininkė Lina Fisheye pasakojo, kad gatvės plovimas simbolizuoja T. Doblovolskio šeimos, draugų ir meno žmonių norą Vilnių matyti švarų – be smurto. Be to, menininkai siekia atkreipti dėmesį į T. Dobrovolskio nužudymo tyrimą ir paskatinti kuo skaidresnę jo eigą.

Kibirais, šluotomis ir skudurais apsiginklavę žmonės, pabaigę gatvės plovimą, patraukė kultūros baro „Kablys“ link. Po valandos ten startavo keturias paras vyksiantis renginys „PIN diena: kultūros maratonas Kablys“.

Kultūros maratono dalyviai – jauni ir perspektyvūs menininkai: Vilniaus dailės akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai, kitų menų mokyklų auklėtiniai, nepriklausomi kūrėjai ir muzikantai. Prie Vilniaus ir Kauno menininkų šiemet prisijungs ir Klaipėdos, Šiaulių, Druskininkų kūrėjai. Pirmą kartą renginyje savo kūrybą pristatys ir neįgaliųjų meno bei saviraiškos studijos iš įvairų Lietuvos miestų.

Šiuolaikinio meno gerbėjai per keturias dienas 3000 kv. metrų ploto „Kablyje“ išvys net 67 teatro, kino, muzikos, mados, šokio, dailės, fotografijos, instaliacijų projektus.

Akcijos akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)