Žodis „dovanos“ koncerto pavadinime atsirado ne šiaip sau. Jos gal bus tik dvi, tačiau labai vertingos ir svarios, tokios, kurių nepačiupinėsi, neiškeisi, neatiduosi kitam, tačiau pajausi savo vidumi, siela ir širdim. Koncerto metu klausytojai galės išgirsti dviejų iškiliausių Baroko epochos kompozitorių, muzikos istorijos grandų Dietricho Bukstehudės „Alles, was ihr tut mit Worten oder mit Werken“ („Visa, ką jis sukūrė savo lūpom ir darbais“) ir Johanno Sebastiano Bacho „Ich hatte viel Bekümmernis“ („Aš daug kentėjau, daug vargau“) kantatas. Tai kompozitoriai, kurie formavo muzikos istoriją, kurių kompozicijose skleidžiasi įvairiausi dinaminiai niuansai, pinasi melodinės linijos, skleidžiasi drama, skausmas, šviesa ir tikėjimas.

Pastaruoju metu choras „Jauna muzika“ nepaliauja džiuginti naujomis programomis bei netikėtais projektais. Neseniai trijuose Lietuvos miestuose pristatęs naujų kūrinių programą „Šaukiniai Maironiui“, dalyvavęs „Išsipildymo akcijos“ koncerte vaikams bei XVII a. Lietuvos kunigaikštystės muzikos koncerte, šį kartą choras pateikia barokinį „patiekalą“. Kartu dalyvauja ir Lietuvos muzikos akademijoje tebestudijuojanti dainininkė Vera Talerko, senojoje muzikoje specializuojantis Nerijus Masevičius bei įvairių konkursų laureatas Mindaugas Zimkus. Instrumentinės pilnatvės suteiks Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.

„Visada smagu pagroti ir padainuoti Bacho kantatas – tai geniali, nesenstanti muzika. Kantata „Ich hatte viel Bekümmernis“ ypatingo grožio, lydinti mane nuo pat vaikystės „Ąžuoliuke“. Pasaulis gal ir baigsis, bet Bacho muzika – ne!“ – su šypsena lūpose sako choro vadovas ir dirigentas Vaclovas Augustinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją