"Visiems, kurie buvo jį sutikę ir gebėjo suprasti jo kūrybinę energiją, meninę galią, (...) jis išliks gyvas ir stiprus", - nurodė kompozitoriaus giminaičiai.

Būdamas pasaulinio garso kompozitoriumi, P. Bulezas, be kita ko, buvo produktyvus rašytojas ir pianistas, taip pat buvo žinomas kaip Paryžiaus filharmonijos vadovas. Jis Paryžiuje įkūrė Muzikos ir akustikos tyrimų bei koordinavimo institutą, kuriam taip pat kadaise vadovavo.

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas pagerbė P. Bulezą socialinio tinklo "Twitter" paskyroje, nurodęs, kad kompozitorius prancūzų muzikai reiškė drąsą, novatoriškumą ir kūrybingumą.

1925 metais Prancūzijos Luaros regione gimęs P. Bulezas pradėjo savo muzikinę karjerą Paryžiaus konservatorijoje - vienoje iš žymiausių pasaulyje muzikos mokyklų. 1945 metais baigęs konservatoriją ir būdamas vos 21-erių jis tapo Jeanas-Louisas Barraultas ir Madeleine Renaudas teatro kompanijos muzikos direktoriumi.

1971-1975 metais P. Bulezas buvo vyriausiasis BBC simfoninio orkestro dirigentas, o 1971-1977 metais ėjo muzikos vadovo pareigas Niujorko filharmonijos orkestre. P. Bulezas per savo karjerą pelnė ne vieną "Grammy" apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)