Reklaminiame spektaklio plakate R. Samuolytė nusifotografavo su ūsais bei vyrišku kostiumu. Dėl tokių kardinalių įvaizdžio pkyčių aktorė teatro gerbėjams tapo sunkiai atpažįstama.

„Sudaužytos širdies istorija“ („Broken Heart Story“, - angl.) – tai moters ir jos sielos istorija. Pagrindinė veikėja – vyriška rašytoja, kurios siela yra visiška jos priešingybė – išsiblaškiusi ir ištroškusi meilės. Ir menininkę, ir jos sielą varžo aplinkinio pasaulio nuostatos ir lūkesčiai, abi jos siekia susijungti, tačiau tai įmanoma tik vaizduotėje, kai rašytoją aplanko įkvėpimas.

„Spektaklyje pagrindinė herojė ieško savo tapatybės, todėl bando užsidėti vyriškus atributus: apsirengti kostiumą, užsiklijuoti ūsus. Herojė bando elgtis taip, kaip elgiasi vyrai ir bando pažvelgti į pasaulį tokiu būdu, nes jai atrodo, kad vyrui šiame gyvenime yra lengviau gyventi nei moteriai“, - DELFI apie savo būsimą vaidmenį pasakojo R. Samuolytė.

Paklausta, kam, jos nuomone, gyventi lengviau - vyrams ar moterims, aktorė prisipažįsta, kad pasaulio ji niekada neskirstė į vyrų ir moterų.

Kol vis dar vyksta spektaklio kūrybinis procesas, aktorė plačiau apie jį kalbėti kol kas negalėjo.
Rasa Samuolytė ir Toma Vaškevičiūtė (A. Valiaugos nuotr.)

„Broken Heart Story“ – tai meno ir meilės istorija. Aplinkinis pasaulis čia nagrinėjamas pirmiausiai per veikėjos vidinę realybę. Spektaklyje sprendžiami tapatumo, pasirinkimo klausimai, ieškoma būdų, kaip gyventi, kad taptum laimingas. Spektaklis nesiūlo atsakymų ar patarimų. Atvirkščiai – jame piešiamas poetinis, absurdiškas vaizdas, kupinas klausimų.

Vis dėlto melancholiškame „Broken Heart Story“ pasaulyje kunkuliuoja humoras ir lengvumas sprendžiant esminius gyvenimo klausimus. Po naiviu stiliumi slepiasi šiuolaikinės visuomenės vertinimas, kurį pirmiausia atskleidžia veikėjos moterys. „Būti subjektu ar objektu?“ – klausia ūsuota moteris, laikydama rankoje katės kaukolę.

Pjesė išversta į anglų, danų, estų, čekų ir graikų kalbas, ji kelis kartus pastatyta Suomijoje, taip pat „Ingenue Theatre“, kuris veikia Niujorko Teatro tyrimų centre (angl. Center For Performance Research).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)