Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje bus organizuojamas 2024 m. rugsėjį–gruodį Paryžiuje, Marselyje, Lione, Klermon-Ferane ir kituose miestuose. Tai aptarta Kultūros ministerijoje įsteigtoje tarpinstitucinėje darbo grupėje. Šiuo formatu sutarta ir dėl politinių Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje 2024 m. gairių, kurios apima Lietuvos pristatymo Prancūzijoje, Lietuvos viešosios ir kultūrinės diplomatijos bei tarptautinio bendradarbiavimo kultūros srityje aspektus.

„Su Prancūzija mus sieja strateginė partnerystė, o kultūros srityje ši šalis mums yra viena svarbiausių strateginių partnerių. Norėsime kultūros sezono metu kalbėti apie abiejų šalių ryšiams aktualius dalykus, išbandymus Europai ir jos vertybėms, apie tai, koks svarbus mums yra autentiškas ir glaudus dialogas su Prancūzija naujojoje geopolitinėje realybėje. Manau, kad pasirengimas šiam sezonui bus pilnas įdomių atradimų Prancūzijai ir Lietuvai, suartins mūsų meno kūrėjus ir kultūros organizacijas labiau nei bet kada iki šiol ir ilgam laikui“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Kultūros srityje Lietuvos kultūros sezoną koordinuos Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos kino centras, Prancūzijoje svarbiausias partneris bus Prancūzų institutas Paryžiuje. Šios institucijos bus atsakingos už abiejų šalių meno kūrėjų ir kultūros organizacijų įtraukimą ir Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje 2024 m. programos parengimą bei komunikavimą.

Tais pačiais metais Lietuvoje planuojama plačiau pristatyti Prancūzijos kultūrą bendradarbiaujant su partneriais Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją