Jo tapybos darbus įsigijo tokios žvaigždės kaip Christina Aguilera ar Angelina Jolie, o už nuotrauką, kurioje užfiksuotas žmogus, bebaigiantis piešti žodį „Banksy“, interneto aukcione paklota beveik milijoną litų siekianti suma.

Laikraštis „The Mail On Sunday“ teigia, kad Banksy – tai 34 metų Robinas Gunninghamas.

Menininko tapatybe neva nustatyta iš Jamaikoje darytos ketverių metų senumo nuotraukos, kurioje matomas atsiklaupęs žmogus su aerozolinių dažų buteliuku.

Banksy atstovė šį pranešimą komentuoti atsisakė.

„Mes gauname tokių žinių visąlaik. Aš pasakysiu tai, ką visada: niekada nepatvirtinu ir nepaneigiu šių istorijų“, – sakė ji.

Vienintelis patikimas faktas apie Banksy biografiją, pasak BBC, yra tai, kad jis yra gimęs ir augęs Bristolyje.

Mergina, Bristolyje lankiusi brangią mokyklą kartu su R. Gunninghamu sako, kad šis buvo labai gabus menui ir teigia, kad nebūtų nustebinta, jei jis ir yra garsusis Banksy.

Luke`as Eganas, menininkas, rengęs parodą kartu su Banksy, neigė pažinąs R. Gunninghamą, tačiau vėliau pripažino su šiuo nuomojęsis tą patį butą.

Laikraščio paklaustas, ar R. Gunninghamas yra Banksy, jis atsakė: „Na, tuomet jis nebuvo“.

R. Gunninghamo tėvas teigia neatpažįstantis nuotraukoje užfiksuoto žmogaus.

Pats Banksy, kurio darbai vis atsiranda įvairiose pasaulio vietose, teigia, kad visuomenė neturėtų sužinoti, kas jis toks.

„Aš nesuinteresuotas išlįsti į viešumą, – prieš dvejus metus jis sakė žurnalui „Swindle“. – Stengiuosi, kad gerai atrodytų mano piešiniai, nesistengiu pats atrodyti gerai“.