Naujoji skulptūra iškilo tarp greitkelio ir pastatų suformuotoje viešojoje erdvėje šalia pietinio miesto apvažiavimo magistralės kuriamame naujame kvartale.

Anot ją kūrusio skulptoriaus Tado Gutausko, skulptūra simbolizuoja žmogaus ryžtą siekti nepasiekiamo ir vytis savo svajonę. „Skulptūra pagaminta iš labai gerai paruošto storo plieno, kuris vėliau nucinkuotas ir padengtas itin atspariais dažais. Ji sukurta taip, kad darniai įsilietų į asketišką skandinaviško stiliaus pastatų aplinką, – pasakojo skulptorius. – Visame pasaulyje meno ir verslo bendradarbiavimas yra labai platus ir prasmingas. Jis kuria tai, ką vadiname nematerialiosiomis, dvasinėmis vertybėmis, todėl yra labai svarbus ir turi būti skatinamas.“

Skulptūra yra Suomijos vėliavos spalvų – baltos ir mėlynos. Skulptorius, drauge su Suomijos Respublikos ambasada ir Lietuvoje veikiančiomis Suomijos kapitalo verslo įmonėmis, siekė sukurti paminklą, bendrą Lietuvos ir Suomijos istorijai. Skulptūra tikimasi visuomenei priminti apie glaudų, sėkmingąjau daugiau kaip 20 metų trunkantį abiejų šalių kultūrinį, politinį ir verslo bendradarbiavimą.

Kūrinio „Suomis“ autorius T. Gutauskas taip pat yra skulptūros „Laisvės kelias“, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo dvidešimtmečiui, Vienybės medžio, skirto Lietuvos vardo tūkstančio metų jubiliejui, skulptūros Lietuvos krepšiniui, ir kt. autorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)