„Žvilgsnis, apakintas Šiaurės“ yra penkių kompozicijų projektas, šiuo metu įrašinėjamas į kompaktinę plokštelę. Tai savotiška Šarūno Nako kamerinės muzikos retrospektyva, apimanti opusus, sukurtus tarp 1991 ir 2008 metų.

„Siūlau pasiklausyti tylios, mažakalbės ir neišpuoštos muzikos. Tai kuklios, santūrios, skurdžios, monotoniškos, eižėjančios, trupančios, kartais beveik negirdimos muzikos seansas. Mažai garsų, daug tylos ir ramybės, šiek tiek Vilniaus kvapo ir Šiaurės dangaus pilkumo“, – sako kompozitorius.

Šių kūrinių estetika iš dalies siejasi su lietuvių fotografijoje aptinkama nuobodulio estetika. Tai skaidri, gan melancholiška, tačiau nesentimentali kūryba, be katastrofizmo atgarsių ar simpatijų robotiškam komponavimo konceptualizmui.

„Tikrai ne visą muziką galima laikyti koncertine, juolab tą, kurioje nėra išvis jokio koncertiškumo, – teigia Šarūnas Nakas. – Tai kitokia kūryba, savotiškas „nestandartas“ ir „neformatas“, ir jos nebūtina klausytis koncertuose – tam puikiausiai tinka įrašai, kaip ir daugeliu kitų šiuolaikinės muzikos atvejų. Todėl visa tai vadinu seansu, o ne koncertu, nes klausymosi procedūra, man regis, nutolsta nuo tradicinių koncertinių ritualų“.

Įėjimas į koncertą - nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)