Kvietimo paraiškos priimamos nuo spalio 4 d. iki spalio 18 d. (imtinai) paraiškų teikimo laikotarpiu ir tik užpildytos Kultūrinės edukacijos sistemos platformoje čia.

Kvietimo sąlygos

Kultūros paso paslaugų atrankoje gali dalyvauti fiziniai asmenys, vykdantys Lietuvoje registruotą individualią veiklą, ir juridiniai asmenys, kitos organizacijos ar jų padaliniai, registruoti vienoje iš Europos Sąjungos ar Europos ekonominės erdvės valstybių narių, kurie užsiima kultūros ir (ar) meno renginių, kultūrinės edukacijos užsiėmimų ir (ar) kultūros ir meno renginių, papildytų kultūrine edukacija, organizavimo veikla, kuri yra nurodyta individualios veiklos pažymėjime arba juridinio asmens steigimo dokumente.

Paslaugos turi būti skirtos 1–12 klasių Lietuvos mokiniams, besimokantiems pagal pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas ir Lietuviškose bendrojo ugdymo mokyklose užsienyje pagal užsienio valstybės formaliojo švietimo programas ir Europos mokyklose pagal lietuvių kalbos programas besimokantiems mokiniams.

Paslaugomis gali naudotis klasė / sudaryta grupė arba individualiai (nuo 16 metų).

Paslaugos pradedamos teikti ne anksčiau kaip nuo 2024 m. sausio 1 d. Paslauga gali būti teikiama 3 metus.

Rengiant Kultūros paso paslaugų paraiškas kviečiame atkreipti dėmesį į kultūros ministro patvirtintas 2024 m. Kultūros paso metines temas:

1. Dainų švenčių metai
– 2024 m. Lietuvos laukia įsimintinas jubiliejus – 100 metų Dainų šventei. 1924 m. rugpjūčio 23–25 d. Kaune pirmą kartą buvo surengta Lietuvos Dainų šventė (tuo metu – Dainų diena). Ši šventė yra svarbi Lietuvos kultūrinės tapatybės dalis, pasižyminti išskirtinėmis išraiškos formomis, suburianti įvairių sričių ir kartų meno kolektyvus, ugdanti visuomenės kūrybines galias, užtikrinanti tradicijų išsaugojimą ir tęstinumą, taip pat Dainų ir šokių šventė yra įrašyta į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

2. NATO ir Europos sąjungos metai – Lietuva 2004 m. įstojo į Europos Sąjungą ir Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją (NATO), ir tai yra vienas pamatinių valstybės saugumo ir klestėjimo garantų, primenantis visuomenei apie fundamentalų lūžį geopolitikos bei saugumo srityse, Lietuvai tapus visaverte tarptautinių struktūrų, formuojančių šiuolaikinio pasaulio kontūrus ir atsakingų už jų stabilumą, dalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją