„LMA Vrublevskių bibliotekos vestibiulį nuo tarpukario puošia lenkų skulptoriaus Tomašo Oskaro Sosnovskio 1852 m. sukurta ir Vilniuje prieš 1863 m. sukilimą rodyta Jogailos ir Jadvygos skulptūra. Priešais Biblioteką stūkso Gedimino kalnas, o jo papėdėje stovi Valdovų rūmai. Priešais juos – rekonstruotas Bibliotekos pastatas ir atnaujintas kiemelis. Jį galėtų papuošti kita valdovų pora – Žygimantas ir Barbora. Skulptūrinė valdovų grupė žymėtų jaunystę ir amžiną meilę, įkvėpusią tiek puikiausių literatūros kūrinių, šiandien saugomų Bibliotekoje, taip pat kviestų ir vilniečius, ir gausius Vilniaus svečius į jaukų kiemelį pailsėti su knyga rankose ar ir be jos“, – rašoma pranešime.

Konkurso tikslas – išrinkti profesionalią meninę-skulptūrinę idėją, geriausiai atspindinčią Bibliotekos siekį ir organiškai įsikomponuojančią į nurodytą architektūrinę erdvę. Reikalavimai tokiai idėjai: ji turi būti originali, autorinė; privalo atitikti konkurso tikslą; turi estetiškai, funkciškai ir etiškai derėti numatytoje aplinkoje – Bibliotekos kiemelyje; privalo numatytoje vietoje fiziškai tilpti; turi būti įgyvendinta iš tvarių medžiagų (bronzos, akmens ir pan.); privalo nekeisti esamos architektūros.

I vietos laimėtojui bus skiriamas 1500,00 Eur, antros vietos laimėtojui 1000,00 Eur, trečios vietos laimėtojui 500,00 Eur prizas.

Projektinis pasiūlymas turi būti pateiktas iki 2024 m. balandžio 9 d. 11 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją