Projektas „Paroda ežero dugne“ sumanytas kaip jungtinis šiuolaikinio meno projektas. Jis susidės iš kelių dalių. Pirmiausia, prie Platelių ežero bus surengtas viešas žaidimo kauliukais turnyras, kurio dalyviai – garsiausi Lietuvos šiuolaikinio meno kūrėjai.

Performansas bus atviras žiūrovams – jis suteiks galimybę netikėtoje vietoje pamatyti gyvą kūrybinį procesą bei interaktyviai jame dalyvauti. Performansui-žaidimui pasibaigus, narai į Platelių ežero dugną nuleis Juozo Laivio sukurtas skulptūras – pagal kauliukų formas sukurtas didelio gabarito akmenines jų kopijas.

Šie kūriniai taps originalia nuolatine ekspozicija, rašoma organizatorių pranešime.

Šiuo projektu siekiama pristatyti Lietuvoje kuriančius šiuolaikinio meno autorius Žemaitijos regione, supažindinti žiūrovus su naujomis šiuolaikinio meno formomis, skatinti menininkų ir žiūrovų betarpišką bendravimą bei keisti požiūrį į šiuolaikinio meno apraiškas.

Menininkų performansas bei skulptūrų nuleidimas bus dokumentuojamas video įrašais ir fotografijomis.

Projekto idėjos autorius ir koordinatorius – menininkas Juozas Laivys. Jis yra vienas iš svarbiausių Lietuvos šiuolaikinio meno kūrėjų, aktyviai dalyvaujančių ir šalies ir užsienio meniniame gyvenime. Autorius yra surengęs septynias personalines parodas, dalyvavęs dešimtyse meno projektų Lietuvoje, Prancūzijoje, Italijoje, Didžiojoje Britanijoje bei kitur.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją