Apsakymų ir novelių meistre laikoma A. Munro tapo pirmąja kanadiete, kuriai šį apdovanojimą skyrė Švedijos Nobelio komitetas, nes Monrealyje gimęs Saulas Bellow persikėlė gyventi į Čikagą, būdamas devynerių metų, ir yra laikomas JAV rašytoju.

Ketvirtadienį komentuodama džiaugsmingą žinią, A.Munro su jai būdingu kuklumu pareiškė, kad džiaugiasi ne vien dėl savęs, bet ir dėl didelio paskatinimo, kurį šis apdovanojimas suteiks rašytojams jos tėvynėje.

"Man ypač džiugu, kad šis apdovanojimas pamalonins daugybę kanadiečių, - sakė ji. - Taip pat esu laiminga, kad tai pritrauks daugiau dėmesio kanadiečių kūrybai."

Visoje Kanadoje A.Munro tėvynainiai mėgavosi pasaulinio pripažinimo spinduliais.

"Alice Munro Nobelio premija literatūros srityje suteiks Kanados rašytojams pasaulinį pripažinimą, kurio jie seniai nusipelnė", - Kanados parlamento narys Tedas Arnottas parašė socialiniame tinkle "Twitter".

Kanados literatūra turi gilias šaknis, o tarp jos šviesulių yra Margaret Atwood, Michaelas Ondaatje ir romanistė Carol Shields, kuri yra gavusi Pulitzerio premiją.

Tarp garsių prancūziškai rašančių Kanados rašytojų yra Marie-Claire Blais, Anne Hebert, Gabrielle Roy ir Michelis Tremblay.