Ginkluoti sukilėliai būriuojasi atvirame lauke netoli Birnamo girios. Čia jau kelias dienas vėjyje plazda vėliavos ir griaudžia trimitai. Susirinkusiųjų kalbose girdėti raginimai nedelsiant stoti į kovą ir kalavijo kirčiais surasti tiesą, t. y. atkeršyti žmogžudžiui Makbetui. „Tikiuos, arti diena, gentainiai mano, / Kai vėl bus ramūs mūsų židiniai”, – bičiuliams kalbėjo nužudytojo valdovo sūnus.

Makbeto pilyje taip pat sklando neramios nuotaikos. Prieš kelias dienas stipriai pašlijo ledi Makbet sveikata. Ji lunatikuoja po pilį ir kalbasi su savimi – prognozuojama blogiausia. Vyras kol kas laikosi ramiai, o žmonos likimą patiki geriausiam gydytojui.

Paklaustas, kaip vertina besiklostančią situaciją netoli jo pilies, dabartinis valdovas atsakė: „Kol Birnamo giria prie Dunsinano / Nepajudės, – aš baimės nežinau.”

Paskutiniais duomenimis, sukilėlių pulkai „ginkluojasi“ medžių šakomis ir bet kurią minutę gali pajudėti karaliaus pilies link. Šią sceną iš toli stebinčių liudininkų akimis, lapuoti būriai atrodo kaip gyva judanti giria...

Spektaklio anonsas:

Gruzinų režisieriaus Davido Doiašvilio spektaklį „Makbetas“ pagal Williamo Shakespeare’o dramą žiūrovai galės išvysti spalio 3 d. 18.30 val. Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje salėje. Vilniaus tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“ sostinėje vyks rugsėjo 26–spalio 6 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)