Viena iš sunkiai paaiškinamo išsigelbėjimo priežasčių – tyčinė žmogžudystė. Įvykį tiriantys pareigūnai teigia, jog skęstant laivui P. G. griebėsi nusikalstamų veiksmų prieš vieną iš keleivių – Koką. Anot jų, sudužus laivui ir prasidėjus šoko ištiktų keleivių grumtynėms, įtariamasis tyčia negelbėjo skęstančiojo, neleido jam laikytis ant kylio ir paliko žūti atviroje jūroje.

Praėjus kelioms dienoms po išsigelbėjimo, pilietis P. G. buvo pastebėtas vienoje iš Norvegijos kryžkelių. Vieno iš liudininkų teigimu, bastūnas jam prasitarė įvykdęs nusikaltimą ir sakėsi gyvybę Kokui atėmęs “beveik”.

Po sulaikymo P. G. prisipažino įvykdęs nusikaltimą, gailėjosi dėl jo ir sutiko daugiau papasakoti apie tragiškos nelaimės aplinkybes. Jo teigimu, įvykdyti šį poelgį pastūmėjo faktas, jog krante Koko laukė žmona ir vaikai, o jo vedybinis gyvenimas dar neprasidėjęs. Vadinasi, jis buvo vertesnis gyventi. Paklaustas, ką atsakė į Koko maldavimus priimti ant plūduriuojančuo kylio, rėžė: “Ei skęsk greičiau, darais sunkus...”

Oskaro Koršunovo spektaklį “Peras Giuntas” pagal Henriko Ibseno pjesę žiūrovai galės išvysti tik vieną dieną. Rugsėjo 30 d. jis bus rodomas du kartus “Menų spaustuvės” Juodojoje salėje. Tarptautinis Vilniaus teatro festivalis “Sirenos” šiais metais vyks rugsėjo 26 – spalio 6 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)