Ant „Lofto“ ir baro „Elfa GastroBar“ fasado išdygs vešlūs, įspūdingo dydžio Pietų Amerikos augalo monsteros lapai. Piešinio originalas šiuo metu kabo Vienoje, galerijoje „Atelier Olschinsky Art Store“, personalinėje P. Phobia parodoje „My Favorite Plant: Cactus“. Šis augalas dažnas motyvas menininko darbuose ir mėgstamas augalas lietuvių namuose.

Vienoje gyvenantis ir kuriantis 25 metų P. Phobia yra populiarus ir garsus gatvės meno kūrėjas ir iliustratorius, garsėjantis įspūdingais piešiniais ir meistriška technika.

Menininkas neslepia, jog įkvėpimo darbams jis dažniausiai ieško populiariojoje kultūroje ir kasdienybėje. Juokais save gyvenimo akimirkų kolekcionieriumi vadinantis P. Phobia nuolat nešiojasi eskizų knygutę, kad bet kada galėtų įamžinti jo akį patraukusį vaizdą ar situaciją. Aistringas golfo žaidėjas, dievinantis bananus, savo darbų parodas yra pristatęs Paryžiuje, Berlyne, Madride, Vienoje, Šveicarijoje ir Meksikoje. Jis taip pat nuolat bendradarbiauja su įvairiais žurnalais ir prekiniais ženklais Austrijoje, pavyzdžiui, „Absolut“, „FALTER. Stadtzeitung“, „Jameson Irish Whiskey“, „Showdown Records“ ir kitais.

P. Phobia

„Su P. Phobia susipažinome prieš metus. Šį kovą menininkas mūsų galerijoje pristatė savo solinę parodą. Jo braižas atitinka mūsų galerijos koncepciją, yra lengvai suprantamas ir patrauklus, bet tuo pačiu – labai išskirtinis. Su juo lengva dirbti, be to jis yra tikrų tikriausias paišymo ant sienų profesionalas. O jo piešiniui „Lofto“ sieną pasirinkome todėl, kad tai tarpdisciplininė erdvė, kurioje susitinka muzika ir vizualieji menai. Tai vieta, kuri atitinka mūsų galerijos idėjas ir požiūrį į šiuolaikinius ir įvairiai auditorijai patrauklius renginius“, – pasakoja galerijos „Improper Walls“ atstovė Justina Špeirokaitė.

Menų fabriko „Loftas“ ir baro „Elfa GastroBar“ siena Vilniuje ne vienintelė, kurią puoš P. Phobia meno kūrinys. Jo teptukas yra pagražinęs sienas daugelyje pasaulio miestų – Majamyje, Belgrade, Vienoje, Tel Avive ir kitur.

P. Phobia

„Improper Illiustration“ projektas ir piešinys ant menų fabriko „Loftas“ bei „Elfa GastroBaro“ fasado yra Vilniaus dailės akademijos (Telšių filialo) ir austrų galerijos „Improper Walls“ tarptautinės šiuolaikinės iliustracijos parodos dalis. Menininko piešinį ant buvusios gamyklos sienos remia „Exterus“ dažai.

Trijų metrų aukščio piešinį ant buvusio fabriko sienų austrų menininkas planuoja baigti liepos 15 dieną. „Elfa GastroBar“ bare vyksiančiame projekto „International Art Show: RIGHT_BRACKETimLEFT_BRACKETproper illustration“, kurios dalis šis piešinys ir yra, uždarymo vakarėlyje, darbas bus pristatytas oficialiai.

Projekto „Improper Illiustration“ uždarymo ir piešinio pristatymo vakarėlyje muzikuos J. Kimo Arbas ir Dj Tropical Soundclash.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją