Pirmuosius žingsnius Vilniuje žengęs studentų folkloro festivalis tęsia savo kelionę po Lietuvą ir šiemet atvyksta į Šiaulius.

Gegužės 12 d. 11 val. Šiaulių universiteto Edukologijos fakulteto bibliotekoje Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentė Ainė Ramonaitė skaitys paskaitą „Gyvenantys savaip tada ir dabar: kaip Lietuvoje gimė etnokultūrinis judėjimas ir kaip jis sugriovė sovietinį režimą“.

14 val. Šiaulių kultūros centro salėje vyks pagrindinis festivalio koncertas.

18.30 val. Balsių stovykloje (Balsių k., Akmenės r.) rengiamos kūrybinės dirbtuvės, kurių metu savo muzikine patirtimi dalysis geriausi Lietuvos tradicinės muzikos specialistai. Studentai mokysis tradicinio dainavimo, pasakojimo, mokysis meistrauti tradicinius pučiamuosius instrumentus, smuikuos, skambins cimbolais, kanklėmis, gros senaisiais pučiamaisiais instrumentais. Kartu veiks alternatyvios jaunimo kūrybinės dirbtuvėlės, kuriose įvairių amatų mokys ir savo patirtimi dalysis festivalio dalyviai. Po jų vyksiančioje vakaronėje jaunimas prisimins smagiausius šokius, žaidimus, ratelius, dalyvaus viktorinoje ir polkos su ragučiais varžytuvėse.

Gegužės 13 d. nuo 12 val. vyks folkloro popietės su Šiaulių rajono Raudėnų, Naisių, Verbūnų, Žarėnų, Bazilionų, Kurtuvėnų, Meškuičių, Micaičių bendruomenėmis.

Festivalyje dalyvaus Šiaulių universiteto, Kauno Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos, Lietuvos edukologijos, Mykolo Romerio, Vilniaus universitetų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Klaipėdos valstybinės kolegijos, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto ir Vilniaus miesto jaunimo folkloro kolektyvai – iš viso apie 200 folklorą puoselėjančių jaunų žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją