Ramybė – suplanuota

Geriausios praėjusių metų „ArtVilnius’22“ instaliacijos „Nepakankama ramybė“ autorius Ž. Augustinas į šiųmetę mugę buvo sugrįžęs su nauja instaliacija „Vėsinantis radijas“.

„Nepakankama ramybė“, „Vėsinantis radijas“, „Nuo ramybės iki panikos“ – kūrinių pavadinimai vis dramatiškėja, – dalinuosi pastebėjimu ir paklausiu, ar kūrėjo negąsdina tai, kad šiandien jis gali būti pavadintas pranašišku balsu?

„Kitąmet „Meno parke“ yra suplanuota paroda, kuri turėtų vadintis „Sirenos ir ramybė“, bet tiksliai nežinau, ar tos ramybės bus... Bet ji jau suplanuota ir pavadinta. Žodžiu, toks yra planas, tikimės, kad jau kitąmet bus ramybės. Kitą mėnesį turėsiu tarpinę parodą Diuseldorfe, planuoju ją pavadinti „Sirenos ir nepakankama ramybė“, – sujungiant šiuos du pavadinimus. <...> Kaip tik dabar galvoju, ką ten rodyti, kaip reaguoti į naujai prasidėjusį karą Izraelyje, kaip mano tema su tuo siejasi, kaip viską sudėlioti, kad ta paroda būtų kaip reakcija į įvykius, o ne užsidariusio menininko, kuris atsijungęs nuo viso pasaulio, save ramina savo piešiniais. Sirenos tampa aktualios, dažnai skamba, ramybė – vis dar nepakankama. Tokia mano reakcija į aplinką, pasaulio įvykius“, – pasakojo Ž. Augustinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją