Didžiausia pasaulyje viktorina pirmą kartą vyko septyniuose Lietuvos miestuose. Protingiausiu kauniečiu išrinktas Vytautas Juodagalvis, klaipėdiečiu – Herkus Gudavičius, šiauliečiu – Mindaugas Vingilis, panevėžiečiu – Aivaras Troščenka, mažeikiškiu – Žydrūnas Jonušas, biržiečiu – Vytas Neviera.

Vilniuje Pasaulio viktorinos čempionato populiarumas pranoko ne tik kitus Pabaltijo miestus, tačiau turėjo mažai lygių ir pasaulyje. Atvirame ore Vilniaus „Ogmios mieste“ dviejuose kėliniuose po dvi valandas savo protus surėmė 166 žmonės.

„Esame labai arti rekordo“ – sakė Tarptautinės viktorinos asociacijos atstovas Lietuvoje Augustinas Žemaitis – „Vilniuje dalyvių buvo gerokai daugiau nei pernykščiame čempionate žaidė populiariausioje vietoje – Bangladešo sostinėje Dakoje“.

Tiesa, patvirtinti, kad rekordas pasiektas, organizatoriai dar negali. Čempionatas populiarėja daug kur, šiemet jis vyksta 45 valstybėse, 127 miestuose. Ten, kur diena aušta vėliau, žmonės tik dabar renkasi žaisti ir tikslus dalyvių skaičius dar neaiškus.

Visuose miestuose, kuriuose vyksta čempionatas, užduodami lygiai tie patys klausimai, išversti į vietos kalbas (iš viso 14 kalbų). Renginys sutraukia pilnas intelektualų sales daugelyje didžiųjų pasaulio miestų: Niujorke, Delyje, Maskvoje, Berlyne, Paryžiuje, Lagose, Maniloje ir kitur.

Dėl skirtingų laiko juostų pasaulio čempionas paaiškės tik rytoj, o galutiniai viso pasaulio rezultatai bus paskelbti kitą savaitę.

Iš pastarųjų dešimties Pasaulio viktorinos čempionatų devyniuose planetos mastu triumfavo Anglijos atstovai, o 2014 m. pirmasis buvo indas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)