Į paminklo atidarymą kvietė Vilniaus kultūros ir dvasingumo centras ir Pranciškonų vienuolynas Vilniuje. Skelbta, kad jis skirtas Sausio sukilimui: „2024 m. kovo 22 d. sukanka 160 metų, kai Sausio sukilimo vadas Vincentas Konstantinas Kalinauskas (Wincenty Konstanty Kalinowski) buvo nužudytas. Šis kovos su maskviečiais didvyris kartu su Žygimantu Sierakausku, Titu Jokūbu Dalevskiu ir vienuolyno Trakų gatvėje vienuoliu pranciškonu pagaliau susilaukė paminklo Vilniuje, kuris bus pašventinamas. Čia, likus pusmečiui iki sukilimo pradžios, kapinėse prie bažnyčios prasidėjo vilniečių protestai prieš caro valdžią. Bus pašventinama ir Nekaltai Pradėtosios Dievo Motinos statulos, prieš kurią sukilėliai prisiekė ištikimybę Dievui ir Tėvynei, kopija“.

Komunikacijos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė feisbuke ketvirtadienį ironizavo, kad tai – „virusinė skulptūra arba memų generatorius.“ Diskusijoje prie jos įrašo daugelis žmonių piktinosi šio paminklo atsiradimu. Žinomas mokytojas Algis Bitautas feisbuke stebėjosi, kodėl mums taip nesiseka su skulptoriais, vertėjas, poetas Marius Burokas ironizavo, kad galbūt tai – paminklas filmui „Egzorcistas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)