„Nuoširdžiai visiems dėkoju“, – klausimų ir atsakymų sesijoje kalbėjo filmo režisierius Romas Zabarauskas: „Tai buvo pirmas kartas, kai žiūrėjau šį filmą su publika. Labai džiaugiuosi, kad pavyko jus daug kartų prajuokinti. „Rašytojas“ tikrai nagrinėja daug sudėtingų temų, bet man labai svarbu, kad paveiktume žiūrovą emociškai, todėl tai buvo didžiausias įvertinimas. Ačiū!“

Režisieriui antrino filmo scenarijaus bendraautorius Marc David Jacobs, operatorius Narvydas Naujalis, dailininkė Giedrė Valeišaitė ir prodiuseris Glenn Elliott. Dėl prieš kelias dienas, lapkričio 9 d. pasibaigusio JAV aktorių profsąjungos SAG-AFTRA streiko, į premjerą negalėjo atvykti filmo aktoriai Bruce Ross ir Jamie Day.

Filme „Rašytojas“ plėtojamos temos šiandien įgauna dar didesnę svarbą. Istorijos herojai narplioja savo gyvenimo istoriją ir klausia, kiek gyvenime turime laisvės rinktis, o kiek mūsų likimą nulemia politinės ir socialinės aplinkybės. JAV („Dead Heat Pictures“), Vokietijos („Artysta“) ir Lietuvos („Naratyvas“) koprodukcija nufilmuota Niujorko gatvėse ir kino studijoje.

„Rašytoją“ remia Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija ir asociacija LATGA. Filmas finansuotas iš privačių lėšų, pagamintas pritaikius Lietuvos Respublikos pelno mokesčio lengvatą filmų gamybai. Lietuvos kinuose „Rašytojas“ pasirodys 2024 metų vasarą.

Talino „Juodosios naktys“ – A klasės kino festivalis, rengiamas dvidešimt septintą kartą. 2013 m. šio festivalio jaunimo ir vaikų kino dalyje „Just Film“ pristatytas režisieriaus Romo Zabarausko debiutinis ilgo metražo filmas „Streikas“. Tarptautinės sėkmės sulaukęs trečiasis kūrėjo ilgametražis „Advokatas“ (2020) – trilogijos apie vyrų porų santykius skirtingose politinėse aplinkybėse pradžia. Ją užbaigs šią vasarą nufilmuotas trileris „Aktyvistas“, kurio premjera planuojama 2025 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją