Albumas, skirtas švęsti ramybę ir grįžimą į save

„Pastaruosius porą metų visomis prasmėmis daug keliavau – ir į skirtingus žanrus, ir į užsienio šalis. Po aktyvios koncertinės veiklos su broliu Donatu sujungėme jėgas ir bandome atnaujinti muzikinę programą, ieškoti rakto, kaip keliauti toliau. Iš to gimė ir naujasis albumas, ir muzikinė gyvų pasirodymų programa“, – apie albumo atsiradimo priešistorę pasakoja S. Petreikis.

Albume „Sapnų vartai“ – 12 kūrinių, kuriuos nuo šiandien galima išgirsti internete, populiariausiose muzikos klausymo platformose. Albumas bus išleistas ne tik skaitmeninėje erdvėje, bet ir vinilinės bei kompaktinės plokštelės pavidalais.

„Sapnų vartai“ prasidėjo nuo lopšinių, todėl jo pavadinimas – nuoroda į laiką, kai po ilgos dienos ruošiamės poilsiui, pereiname į kitą būseną. Tačiau po truputį albumas augo ir virto kūriniu, kuris padeda susitelkti, grįžti į save bet kuriuo paros metu. Variniai pučiamieji, sintezatorių garsai – visa tai norėjau sulieti į muziką, kuri leidžia jaustis patogiai, – sako S. Petreikis ir priduria, kad „Sapnų vartai“ jam padėjo užfiksuoti nusiraminimo būseną, ryšį su savimi bei mylimiausiais žmonėmis. – Skirtingas lopšines vaikystėje man dainuodavo tėvai. Tai vieni stipriausių prisiminimų, kuriuos branginu. Dabar jau pats vakarais dainuoju lopšines bei skaitau pasakas savo vaikams. Vaikams užmigus naktis praleisdavau įrašų studijoje, kurioje bandžiau sustabdyti trapų momentą, kai niekas niekur neskuba. Šis kūrybinis procesas, trukęs ketverius metus, man buvo tarsi kelionė į naujo muzikinio savęs atradimą.“

Sapnų vartai

Muzikinė programa bus pritaikyta kiekvienai koncertinei erdvei

Pasakodamas apie muzikinį turą po Lietuvą, kuris lydės naująjį albumą, S. Petreikis sako, kad koncertų metu suskambės ir nauji kūriniai, ir pora senesnių, atlikėjui ir jo ištikimiausiems klausytojams brangių kompozicijų.

„Jaukiai klausytis albumo namuose yra viena, tačiau gyvas koncertas – visai kas kita, jis daug dinamiškesnis, organiškesnis, kuriantis bendrumą tarp mūsų individualių išgyvenimų. Muzikinę programą kuriame atsižvelgdami į kiekvieną erdvę, kurioje koncertuosime. Groju nuo 2008 metų, tad visas erdves, kuriose pasirodysime, gerai pažįstu. Tas žinojimas leidžia priimti sprendimus, kuriančius tokią patirtį, kokios norime – siekiame, kad žmonės po koncerto išeitų šventiškai pakylėti, praturtėję ir kad skambėtų ta muzika, kuri rezonuoja su klausytojo vidiniu pasauliu, paliečia jo tolimiausius prisiminimus, juos tartum primena ir tuo pat metu leidžia keliauti toliau“, – pasakoja S. Petreikis.

Gruodžio 13 d. Utenoje prasidėsiantis Sauliaus Petreikio ir grupės turas po Lietuvą apkeliaus 9 Lietuvos miestus.

Siekia įkvėpti patiems ieškoti ir net kurti muziką

S. Petreikis pabrėžia, kad savo koncertuose ne tik sieks kurti šventišką nuotaiką, bet ir paskatinti žmones patiems ieškoti muzikos ir net ją kurti. Tai viena iš priežasčių, kodėl atlikėjas ragina nebijoti į jo koncertus atsivesti net pačius mažiausius klausytojus.

„Mūsų koncertuose nėra jokio amžiaus cenzo. Muzika, instrumentų gausa turi terapinį, subalansuojantį poveikį visiems, o tai mūsų greitai lekiančiame pasaulyje yra labai reikalinga. Man ši muzikinė programa svarbi dar ir tuo, kad ją kūrėme su mano broliu Donatu, kuris muzikine prasme yra mano dalis, mes suprantame vienas kitą be žodžių, ir norime pasidalyti šia bendrumą kuriančia žinia su visais: ateikite, žaiskite, nebijokite plėsti akiračio ir eksperimentuoti su jums brangiausiais žmonėmis – muzika ir įvairūs muzikiniai instrumentai, net vien jų skambesys, yra viena geriausių priemonių tam“, – sako S. Petreikis.

Sauliaus Petreikio albumo „Sapnų vartai“ pristatymo koncertai:

12. 13 Utenos kamerinis teatras
12. 14 Panevėžio bendruomenių rūmai
12. 16 Kauno kultūros centras
12. 17 Laiptų galerija, Šiauliai
12. 19 Žemaitės dramos teatras, Telšiai
12. 20 Klaipėdos kultūros fabrikas
12. 21 Šilutės kultūros ir pramogų centras
12. 22 Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius (Specialus koncertas Vilniaus 700 jubiliejaus proga)
01. 06 Alytaus miesto teatras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją