„Tikiu, kad šis koncertas leis išgirsti mažiau žinomus kaimyninių šalių muzikantus bei praplės klausytojų žinias apie pasaulio muziką“, – kalba festivalio vadovas Saulius Petreikis. Jo kuriamo festivalio misija – burti ir auginti pasaulio muzikos bendruomenę, skatinti muzikavimą namuose.

Muzikinę koncerto dalį papildo trumpi pokalbiai su festivalio svečiais apie kūrybą, pasaulio muziką ir kaimyninių šalių bendrystę.

Pasak Mokytojų namų veiklos plėtros vadovės Viktorijos Buivydės, labai smagu buvo matyti, kaip ta saulė ir šiluma iš festivalio pavadinimo nusileido ant scenos ir po to pasklido po visą žiūrovų salę.

„Daugelis po koncerto minėjo, kad pabuvo tarsi trumpose atostogose. Viso festivalio metu tvyrojo jaukumo ir draugiškumo atmosfera. Kvietėme žiūrovus nepabijoti ir atsivesti vaikus, nors tai ir vakarinis koncertas. Neįtikėtina, kaip puikiai jie priėmė tą muziką ir buvo labai pavyzdingi žiūrovai, kartais išdykėliškai palinguodami ir šokinėdami tarpueilėse. Norėjome, kad mūsų festivalis būtų jaukus ir betarpiškas, jauniausių žiūrovų įvertinimas buvo puikiausias įrodymas, kad mums pavyko“, – kalba ji.

Itin svarbią renginių dalį sudarė edukacija visai šeimai – dr. Eirimo Veličkos paskaita „Kas ta pasaulio muzika?“ bei meistriškumo pamokos, kurias vedė profesionalūs muzikantai iš užsienio: Laima Jansonė (kanklės, Latvija), Kaspars Kurdeko (perkusija, Latvija), Andre Maaker (gitara, Estija) ir Peedu Kass (kontrabosas, Estija).

Vilniaus Mokytojų namuose vykusio festivalio kulminacija tapo Didžiojoje salėje nuskambėjęs baigiamasis koncertas. Jame pasirodė svečiai iš užsienio, o vakarą pratęsė bendras dalyvių pasirodymas, prie kurio prisijungė ir muzikantai iš Lietuvos.

Koncertinis filmas „Saulės muzika“ laisvai prieinamas „Youtube“. Koncerto operatorius – Paulius Dragūnas.

Organizatoriai taip pat džiaugiasi galėdami pranešti, kad šiais metais įvyks jau trečiasis „Saulės muzikos“ festivalis. Pasaulio muzikos vakarai bei edukacijos vyks lapkričio 8-12 dienomis Vilniaus mokytojų namuose bei Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Šiais metais renginiuose pasirodys grupės iš Suomijos, Estijos, Švedijos bei Lietuvos. Detali festivalio programa bus paskelbta artimiausiu metu, o nekantriausieji jau gali įsigyti festivalio abonementą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją