„Neslėpsiu, apie Oskaro nominaciją per savo gyvenimą pasvajoju ir aš, – nežinau, ar man tai pavyks pasiekti, bet kol kas darau viską, kad taip nutiktų,“ – prisipažįsta Saulius Baradinskas, jau galintis savo režisūrinėje karjeroje pasidžiaugti nemenkais pasiekimais: geriausio trumpametražio filmo nominacija Venecijos kino festivalio Horizontų programoje bei geriausio Europos trumpametražio filmo nominacija Europos kino apdovanojimuose, dar vadinamų Europos „Oskarais“, „Sidabrine Gerve“ už geriausią lietuvišką trumpo metro filmą ir daugiau nei 40 laimėtų apdovanojimų tarptautiniuose kino festivaliuose.

Iki šiol į šią pasaulinio garso kino meistrų kalvę įstoti yra pavykę tik 3 lietuviams: režisieriui Tomui Vengriui ir operatoriams Motiejui Barauskui bei Sauliui Lukoševičiui. Kasmet į šios mokyklos režisūros programą įstoti bando keli tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio, tačiau priima vos 28. S. Baradinskas džiaugiasi patekęs tarp jų: „Nekantrauju pradėti studijas ir esu pasiruošęs atiduoti visą save, kad garsinčiau Lietuvos vardą“, – sako jis.

Dvejus metus truksiančiose magistro studijose Saulius Baradinskas turės sukurti kelis trumpo metro filmus, o baigiamasis studijų filmas bus pristatomas tarptautiniuose kino festivaliuose. Šių studijų metu ne tik patobulins savo režisūrinį amatą, taip pat turės progą stebėti kaip dirba garsiausi pasaulio kūrėjai bei mokytis iš jų. Grįžęs į Lietuvą po studijų Saulius planuoja įgytas žinias pritaikyti ir jomis pasidalinti su Lietuvos kino bendruomene, nes filmuos savo pilno metro miuziklą „Betono muzika“, kurio vystymą jau parėmė Lietuvos Kino Centras ir asociacija LATGA.

„Daugiausiai iššūkių kelianti dalis man kol kas – tai finansiniai kaštai. Šios studijos dviems metams man kainuos apie 200 000 eurų, tačiau tikiu, kad man pavyks juos užsidirbti ir siekti savo svajonės. Jeigu tikite manimi ir norite prisidėti prie mano studijų Holivude, kviečiu užsukti į www.baradinskas.com/afi ir sužinoti būdus, kaip tai galite padaryti. Iš anksto dėkoju ir linkiu visiems tikėti savo svajonėmis!“

Amerikos Filmų Instituto konservatorija yra viena iš prestižiškiausių kino mokyklų pasaulyje, kurioje studentai išmoksta meninio kino kūrimo ir filmavimo meno. Ši mokykla yra viena iš nedaugelio švietimo institucijų, kurios yra tiek akademiniu, tiek profesionaliu požiūriu vertinamos kaip aukščiausio lygio mokymo institucija. AFI Konservatorija studentams suteikia galimybę susipažinti su aukščiausios klasės technologijomis ir įrangomis, pasiruošti filmavimo režisūros, scenarijų rašymo, kameros darbo, režisūros montažo ir daugeliu kitų sričių. O taip pat kino mokykla benradarbiauja su tokiomis kino studijomis kaip „Warner Bros“, „Disney Pictures“ ir kt. Tai yra vieta, kurioje yra ugdomi ir auginami ateities kino meistrai, kurie bus atsakingi už ateities kino kūrybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją