„Nuoširdžiai sveikinu Jus gimimo dienos proga. Jūsų siurrealistiniai paveikslai pilni nepaliaujamo vyksmo, kupini neatsakytų klausimų, dažnai šokiruojantys, gluminantys, keliantys žavesį ir šiurpulį vienu metu. Esate fenomenalus ir žinomas Lietuvos dailininkas, kurio tapyba nepaprastai originali ir autentiška. Linkiu Jums sveikatos, neblėstančio smalsulio ir noro domėtis, tyrinėti ir skrosti kasdieną, dalytis įdomiais bei unikaliais savo atradimais“, – sakoma Vyriausybės vadovės Ingridos Šimonytės sveikinime.

„Neabejotinai esate vienas ryškiausių, savičiausių mūsų šalies kūrėjų, kurio darbai į parodų erdves sutraukia tūkstančius lankytojų. Jūsų fantasmagoriški paveikslų siužetai, sudėlioti iš kasdienybės smulkmenų ir prisodrinti ironijos, savyje koduoja gilius klodus ir prasmes, kurias kiekvienas dešifruoja savaip. Jūsų kūryba skatina kelti nepatogius klausimus, kurti savas istorijas ir kaskart atrasti vis naujas reikšmes. Asmeninės sukakties proga linkiu ir toliau savo darbuose kalbėti apie šiuolaikinei visuomenei aktualius dalykus“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją