Filmo herojus dėstytojas Paulas Matthewsas, kurį vaidina Nicolas Cage, yra tiesiog ypatingai neypatinga asmenybė, nuobodi net savo žmonai ir vaikams, ką jau kalbėti apie studentus. Visgi pakanka jam pasivaidenti jų sapnuose, ir auditorija – pilnutėlė. Tiesa, studentais istorija nesibaigia – Paulą sapnuoja milijonai visame pasaulyje, jis pernakt tampa žvaigžde. Deja, populiarumas lygiai taip pat greitai ima gesti.

„Tai, kad Paulo personažas – nepastebimas, o jam suvaidinti pasirinkome Cage, tapo nemažu iššūkiu. Teko pasistengti, kad aktorius savo buvimu filmavimo aikštelėje neblaškytų. Jis pats nusprendė, kad Paulas bus praplikęs, taip pat užlipinau jam netikrą nosį – kad tik būtų kuo nykesnis ir mažiau atpažįstamas“, – darbą su garsenybe prisimena jaunosios kartos režisierius Kristoffer Borgli. Šis norvegas gerai pažįstamas mačiusiems satyrinę komediją „Bloga nuo savęs“. Abu šie filmai iš esmės yra šiuolaikinės visuomenės socialinė kritika, tad yra patrauklūs itin plačiai auditorijai visame pasaulyje.

Pats Cage teigia, kad šio filmo scenarijumi susidomėjo būtent dėl to, jog žino keistos, sunkiai prognozuojamos internetinės šlovės kainą. Aktorius jau buvo sukūręs legendinius vaidmenis tokiuose filmuose kaip „Dviveidis“ (Face/Off) ar „Kalinių lėktuvas“ (Con Air), ir vis tiek tapo memų kūrėjų taikiniu. Tiesą sakant, Cage buvo viena pirmųjų memų subkultūros aukų, ir jam tai labai nepatiko.

Naujausias Cage darbas vadinamas jo karjeros renesansu ir tikru komedijos grynuoliu. Kritikai šį filmą, kurio premjera įvyko Toronto tarptautiniame kino festivalyje šį rugsėjį, lygina netgi su kultine Spike Jonze juosta „Būti Džonu Malkovičium“ (Being John Malkovich), ir prognozuoja jai sėkmę apdovanojimų sezone. Beje, buvo svarstymų pagrindinį vaidmenį „Sapnų scenarijuje“ patikėti Adamui Sandleriui. Filme taip pat vaidina Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows, Dylan Gelula ir Dylan Baker.

„Kino Pavasaris Distribution“ filmo „Sapnų scenarijus“ kelionę po Lietuvos kino teatrus kviečia pradėti pižamų vakarėlyje su žurnalistu Orijumi Gasanovu. Specialus seansas sostinės „Apollo Kinas Vilnius Outlet“ vyks antradienį, gruodžio 12 d. Kauniečiai tuo tarpu kviečiami padiskutuoti apie šio filmo siužeto realumą ir tai, kodėl sapnuojame tai, ką sapnuojame. Penktadienį, gruodžio 15 d., „Romuvoje“ seansą pristatys žurnalistė, sapnų tyrinėtoja Rita Banienė. Moteris yra baigusi Aktyvaus sapnavimo mokyklą JAV, į lietuvių kalbą išvertusi ir pati parašiusi ne vieną knygą šia tema.

„Sapnų scenarijus“ – antrasis „Kino Pavasaris Distribution“ Baltijos šalyse platinamas JAV kino studijos „A24“ filmas. Tarp būsimų „A24“ premjerų – Kanuose abejingų nepalikusi „Interesų zona“ (Interest Zone) ir istorija apie amerikietiškų imtynių dinastijos Von Eric pakilimą ir nuopuolį „Geležiniai gniaužtai“ (The Iron Claw).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją