A.Stundytė vokiečių kompozitoriaus Richardo Strausso operoje „Elektra“ atliko pagrindinį vaidmenį. „Aš puikiai jaučiuosi Elektros vaidmenyje. Esu lietuvė, tai yra tam tikras egzotikos elementas“ – po koncerto „Delfi“ portalui sakė dainininkė. „Nerealu ir labai malonu, kad šioje svarbioje Italijos scenoje dainavo net trys Baltijos šalių šalių atstovai: be mūsų – lietuvių, pasirodė ir Estija (mecosopranas Monika – Evelin Liv)“.

A.Stundytė ir K.Smoriginas buvo pakviesti dainuoti į koncertinę R.Strausso operos versiją – be scenos dekoracijų, specialių efektų, operinių kostiumų. “Italijos scenose teko dainuoti ne kartą, tačiau aš nemėgstu koncertinių operos versijų. Man scenoje reikia vaidinti, o šioje salėje šiek tiek jaučiausi tarsi įsprausta į savotišką narvą“.

„Romos publika – puiki. Pasirodo, italai klauso ne tik Puccinio, bet ir Vagnerio, Strausso kūrinius. Tiesa, mačiau, kad salėje buvo ir tokių, kurie miegojo“ – šmaikštavo daug aplodismentų sulaukęs lietuvių dainininkas Kostas Smoriginas.

„Elektra“ – tai dviejų valandų valandų trukmės vieno veiksmo vokiečių kompozitoriaus kūrinys Sofoklio motyvais, itin sudėtingas tiek savo tragišku turiniu, tiek muzikinės raiškos formomis. „Accademia Nazionale di Santa Cecilia“ orkestrui dirigavo vienas žymiausių Europos nūdienos dirigentų – seras Antonio Pappano. „Tai mano paskutinis sezonas Romoje, jo inauguracijai pasirinkau operinio repertuaro monstrą, kurį seniai svajojau diriguoti“ – sakė žurnalistams A.Pappano. „Strausso ekspresionistinė partitūra – unikali, operos atlikėjai – tiek solistai, tiek orkestro muzikantai turi prisiimti atsakomybę ir perteikti ne tik tai, kas surašyta partitūroje, bet ir kūrinio turinį, jo dvasią“.

Aušrinei Studytei teko perteikti Antikos mitų - paslaptingos, kerštingos, aistringos moters įvaizdį. Elektra – tai graikų karaliaus Agemenono duktė pasiryžusi kraujo keršto aktui, savo motinos Klitemnestros ir jos meilužio nužudymui. “Vis tik mano Elektra – anaiptol ne gyvuliškos neapykantos moteris kaip daugeliui atrodo, o sudaužytos šeimos, kurioje auka tuo pat metu yra ir budelis atstovė” – interviu Romos dienraščiui “La Repubblica” spektalio išvakarėse pasakojo lietuvių sopranas.

Foto credit: “Accademia Nazionale di Santa Cecilia”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją