Su lenkų teatru "Studio" VMT bičiuliaujasi jau seniai: 2001 metais Varšuvoje viešėjo VMT "Revizorius", viešnagė į "Studio" teatrą planuojama ir šį rudenį.

Vos išleidęs premjerą Lenkijoje, R.Tuminas išskubės į Geteborgą (Švedija), kur Miesto teatre statys Antono Čechovo "Vyšnių sodą". Čia jis 2004 metais yra režisavęs Fiodoro Dostojevskio "Idiotą".

Dirbdamas užsienyje R.Tuminas dažnai renkasi sau pačius brangiausius dramos kūrinius, kuriuos jau yra statęs, bet apie kuriuos nuolat galvoja.

"Kiekviename teatre tos pačios pjesės klostosi skirtingai. Statydamas vieną spektaklį, neišvengiamai atmeti kitas interpretavimo galimybes, o sugrįžimai leidžia pažvelgti, kas būtų, jeigu būtų", - sako R.Tuminas.

Be šeimininko likusiame VMT beveik kas vakarą vyksta spektakliai, o dienomis teatro aktoriai kartu su režisieriumi Raimundu Banioniu repetuoja Thorntono Wilderio pjesę "Per plauką nuo žūties". Naujojo spektaklio premjera turėtų įvykti pirmosiomis balandžio dienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją