„Į Bartninkuose organizuojamą renginį mes žiūrime plačiai – visi atvykę renginio svečiai yra lygiaverčiai partneriai. Ne tik puikūs muzikos profesionalai kuria magiją, bet ir į visumą susijungusi muzika, šviesa, dailė ir sakrali erdvė. Jei išimsime nors vieną renginio komponentą – sugrius visa dermė“, – komentuoja renginį organizuojanti Vilkaviškio kultūros centro komanda.

Renginių ciklo „b‘ART“ organizatoriai atskleidžia, kad šiemet Bartninkuose kokybišką muziką dovanos ir jaukią atmosferą kurs talentingi renginio svečiai – liepos 23 d. 21:30 val. koncertuos violončelininkas Justas Kulikauskas „Future cello“, o antrąją renginio dieną – liepos 24 d. 21:30 val. – vokalistė Neda Malūnavičiūtė kartu su atlikėju Olegu Ditkovskiu ir bičiuliais muzikantais: saksofonistu Vytautu Labučiu, klavišais grojančiu Richardu Baniu ir bosu Andriumi Afinogenovu, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Neda ir Olegas

„Svarbiausia man yra susirinkusi publika, nes energetika, kurią gaunu iš muziką mylinčių žiūrovų man yra labai svarbi. Koncertą pavyksta įgyvendinti tada, kai su publika apsikeičiame teigiama energija, nes tada ir pasitaikančios klaidelės viskam prideda šarmo“, – pasakoja būsima renginio viešnia, atlikėja N. Malūnavičiūtė.

Vienas labiausiai patyrusių garso režisierių šalyje Kastytis Narmontas pasakoja, kad renginyje dalyvaus jau ketvirtą kartą dėl puikios publikos, gerą muzikinį skonį turinčios komandos ir unikalios renginio erdvės.

„Bartninkuose nuostabiai dirbanti renginio komanda geba iš palyginti nedidelės bendruomenės ir aplinkinių miestų sukviesti tiek daug žmonių. Renginio erdvė yra išskirtinė – spinduliuoja kažkokia užburiančia kultūros aura. Bažnyčios griuvėsiai yra nuolat prižiūrimi ir puoselėjami. Tai fantastiška vieta su neįtikėtinais, kultūrą suprantančiais žmonėmis“, – komentuoja K. Narmontas.

Renginių ciklas „b‘ART“

Kitas renginio dalyvis – skulptorius, jaunas ir ambicingas menininkas Mantas Petreikis instaliacijų pagalba padės kurti magišką atmosferą: „Kuriant šviesos instaliacijas, siekiau, kad jos suaugtų su muzikos ir architektūros griuvėsių ansambliu bei nutiestų šviesos kelią į visus pojūčius žadinantį renginį“, – sako M. Petreikis.

Renginio organizatoriai ir projekto partneriai – Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras bei Jono Basanavičiaus gimtinės komanda – prieš koncertus yra paruošę dar vieną staigmeną – nemokamas ekskursijas po Bartninkų apylinkes ir Jono Basanavičiaus gimtinę.

Bartninkų griuvėsiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)