„Kultūros barų“ vyr. redaktorė Laima Kanopkienė pranešė, kad „Kultūros barų“ žurnalo leidybą yra priversti nutraukti nuo 2024 m. sausio mėnesio, nes išaugus spausdinimo kainoms neišgalima sumokėti spaustuvei, jau nekalbant apie honorarus bendradarbiams ir autoriams.

Į LKT „Kultūros barų“ redakcija dėl paramos nesikreipė, nes turint specialų fondą – nenori atimti lėšų iš kitų kultūros sričių. „Tad paskutinį atsisveikinimo su skaitytojais numerį 1 / 2 bandysiu išleisti savo asmeninėmis lėšomis“, – apie bandymą gelbėti leidinį užsiminė L. Kanopkienė.

L. Kanopkienė: kodėl sukelta dirbtinė krizė?

„Kultūros barų“ vyr. redaktorė stebėjosi, ar nebuvo galima organizacinių naujojo fondo steigimo darbų atlikti pernai ankstyvą rudenį? Dabar MRF žada konkursą dėl paramos paskelbti vasario pabaigoje, vadinasi, kovo mėnesį bus rengiamos paraiškos, balandžio, gal ir gegužės mėnesiais vyks tų paraiškų svarstymas, taigi, net jei parama bus suteikta, paraiškų teikėjus ji pasieks anksčiausiai birželį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją