„Gerbiamas Romai Sadauskai, šią gražią sukakties dieną sveikiname jus, rašo žmonių bendruomenės narį su neblėstančia energija, humoru ir gera nuotaika nužygiavusį ilgą ir sudėtingą ir įdomų gyvenimo kelią. Linkime jums šviesios kasdienybės, jus supančių žmonių meilės ir rūpestingos atidos. Širdingai dėkojame už jūsų sukrautą lobį – daugybę prozos, eseistikos ir poezijos knygų, o ypač už dzūkų tarmės saugojimą ir puoselėjimą“, – kalbėjo pasveikinti jubiliejų švenčiantį rašytoją atvykusi Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Birutė Jonuškaitė-Augustinienė.

R. Sadauską pasveikino būrelis artimiausių draugų, „Komforto namų“ vadovas, buvęs teisingumo ministras ir Varėnos rajono meras Elvinas Jankevičius, „Kas buvo, tas buvo“ ir kelių kitų R. Sadausko knygų leidėjas Stasys Lipskis.

Rašytojo eilėraščius dainomis pavertęs bardas Albertas Antanavičius-Šekspyras, pritardamas gitara, atliko dzūkišką kūrinį „Lakia žūsys“ ir :Demenišių vieškeliuką“, ne kartą skambėjusį R. Sadausko dešimtmetį organizuotuose Tarmių ir šnektų atlaiduose.

Kalbėdamas apie naują knygą, R. Sadauskas dėkojo jos išleidimą parėmusiems „Komforto namams“ ir „Žuvėdros“ leidyklai.

„Prieš atsikraustydamas čia perrinkinėjau per daug metų susikaupusius savo užrašus ir radau kažkieno turbūt man dovanotą užrašinę odiniais viršeliais, prirašytą mano trumpų prisiminimų ir eilių. Atidaviau ją leidėjui ir taip atsirado dar viena, jau 34-oji knyga“, – pasakojo rašytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją