Kristina Sabaliauskaitė – asmenybė, kuri savo mintimis ir plunksna pakylėja Vilnių, kuri grąžino į vilniečių sąmonę Vilniaus pirmo klestėjimo (dabar gyvename antrajame klestėjime) laikus – Baroko epochą. Kūrėja, kuri atstovauja Vilniui pasauliniame literatūros ir apskritai kultūros lauke. Neturiu nė mažiausios abejonės, kad ji verta atsidurti ant garbingiausių vilniečių pjedestalo“, – savo feisbuko paskyroje pirmadienį rašė R. Šimašius.

Šio įvertinimo skyrimui buvo gautas sutikimas iš Vilniaus miesto savivaldybės koalicijos partnerių, trečiadienį bendru sutarimu tam pritarė ir miesto taryba. Tai aukščiausias įvertinimas, kurį miestiečiai gali suteikti asmenims už padarytus reikšmingus darbus.

Kristina Sabaliauskaitė 1974 m. gimė Vilniuje. K. Sabaliauskaitė turi menotyros mokslų daktarės laipsnį.

2008-aisiais ji debiutavo kaip rašytoja istoriniu romanu „Silva Rerum“. 2017 m. gavo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį.

Pastaraisiais metais šį titulą yra pelnę kadenciją baigęs šalies prezidentas Valdas Adamkus, pirmasis Lietuvos vadovas po atkurtos nepriklausomybės Vytautas Landsbergis, kunigas ir disidentas Julius Sasnauskas, MO muziejaus įkūrėjai Viktoras ir Danguolė Butkai.

Anksčiau šis vardas skirtas monsinjorui Kazimierui Vasiliauskui, dirigentui bei violončelininkui Mstislavui Rostropovičiui, Nobelio premijos laureatui poetui Czeslawui Miloszui, Izraelio prezidentui Shimonui Peresui ir kitiems.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją