Pasak specialistų, pristačiusių paveikslą ketvirtadienį per spaudos konferenciją, drobėje S. Dali nutapė pats save spalvingo siurrealistinio peizažo fone.

Dailininką supa angelai, iš kurių vienas, ekspertų nuomone, vaizduoja S. Dali brolį, mirusį dar prieš jam gimstant. Anot specialistų, dailininkas tapė šį paveikslą veikiamas Rafaelio ir El Greko darbų.

Paveikslą dar 1988 metais senienų krautuvėlėje Ispanijos šiaurėje aptiko jaunas meno istorijos specialistas Tomeu L`Amas. Jam pasirodė, kad savo stiliumi paveikslas primena S. Dali darbus. Nors pardavėjas tikino, kad didysis ispanų siurrealistas gimė praėjus aštuoneriems metams po to, kai buvo nutapyta ši drobė, T. L`Amas įsigijo kūrinį už sumą, ekvivalentišką 150 eurų, ir atidavė jį ekspertams.

Kruopščiai ištyrę drobę, specialistai priėjo išvados, kad paveikslo autorius iš tikrųjų yra S. Dali. Ekspertų nuomone, jis jį nutapė 1921 metais. Tai leidžia laikyti šį kūrinį pirmuoju siurrealistiniu dailininko darbu. Oficialiai prie siurrealistų sąjųdžio S. Dali prisijungė tik po kelerių metų.

T. L`Amas jau pardavė paveikslą kolekcininkui, kuris panoro likti nežinomas. Sandorio suma neskelbiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)