„Nelabai daug žinojau apie Talino kino festivalį, bet kai man papasakojo apie jo klasę ir reikšmę, nuoširdžiai apsidžiaugiau – jei mūsų filmą atrinko į festivalio programą, vadinasi, jis to vertas“, – naujiena dalijosi komedijos „Šeima“ režisierius R. Cicėnas.

Dar neišėjęs į kino ekranus, filmas jau pakrikštytas lietuviškaisiais adamsais. Komedijos herojai – didelė, turtinga šeima gyvena gražiame dvare. Viskas būtų gerai, tačiau šeimos nariai – vienas už kitą keistesni. Vieną dieną šeimos dukra Mildutė, kurią filme vaidina Venesueloje užaugusi aktorė Gailė Butvilaitė, kad ir drebėdama iš baimės, – juk negali žinoti, kokia bus šeimos reakcija, – ryžtasi pristatyti savo sužadėtinį. Jį suvaidino aktorius Marijos Kavtaradzės filme neseniai pasirodęs Kęstutis Cicėnas. Beje, abu filmai šiais metais dalyvauja Talino kino festivalyje.

Jaunikis į dvarą atvyksta vienas, jo mylimoji įstrigusi pakeliui, o šeima gauna fantastišką galimybę Raimundą ištardyti. Vienok, prieš jį dvare buvusiems jaunuoliams instruktažas, švelniai tariant, nebuvo malonus, – kai kurie iš jo pabėgo neatsigręždami, kiti dingo be žinios. Galima išduoti, kad naujasis Mildos vaikinas nusistovėjusią giminės tvarką ir visą dvarą, kuriame, žinoma, vaidenasi, apvers aukštyn kojomis.

Komedijoje, kuriai siurrealumo prideda senas Burbiškio dvaras Anykščių rajone, nusifilmavo žinomiausių Lietuvos aktorių komanda – Kristina Kazlauskaitė, Dainius Kazlauskas, Rimantė Valiukaitė, Vytautas Kaniušonis, Mindaugas Papinigis, Sigitas Račkys ir net režisierius Emilis Vėlyvis, žiūrovams bus atskleistos keistos šeimos paslaptys.

Filmo režisierius R. Cicėnas kuklinasi: „Esu kviestinis režisierius, gavau pasiūlymą kurti filmą iš prodiuserių ir scenaristų. Esu režisavęs nemažai spektaklių, televizijos serialų, rašau pjeses, dažniausiai žinau, kokius aktorius noriu matyti scenoje ir filmavimo aikštelėje. Žinau ir tai, kokį vaidybos stilių noriu naudoti. Šiame filme man norėjosi į vaidybą įleisti oro, sukurti pauzių. Netiesa, kad kine jos neveikia, tokia taisyklė neegzistuoja, veikia ir dar kaip. Filme aktorių vaidyba, pripažinsiu, šiek tiek primena teatrą, tačiau čia ji tinka. Ir tai – nekvestionuojama. Toks truputį absurdas, bet ne visai.“

Paklaustas, ar jo sukurtą komediją galima vadinti absurdo komedija, Ramūnas šypsosi: „Becketas supyktų!“

Apie pasaulyje žinomą ir mėgstamą „Adamsų šeimynėlės“ serialą ir jo stilistiką režisierius sako negalvojęs. Tik tada, kai filme atsirado Giedriaus Nako muzika, pajutęs Adamsų prieskonį. „Esu su Giedriumi dirbęs prie kelių spektaklių, tai, ką jis padarė filme, nuostabu. Gervė nuo manęs pas jį jau skrenda“, – sako Ramūnas.

Komedija „Šeima“ – pirmasis R. Cicėno kino darbas, kuriuo gyveno daugiau nei metus. „Įpratau prie lovos net užrašų knygelę pasidėti, kad galėčiau užrašyti kilusias mintis, – pasakoja. – Neslėpsiu, darbas kine yra labai nelengvas, bet man nepaprastai patiko. Norėčiau, kad tai būtų mano pirmasis, bet tikrai ne paskutinis bandymas“, – sako debiutuojantis režisierius.

Stilinga, ironiška ir šiek tiek šiurpi komedija „Šeima“ Lietuvos kino teatruose – nuo lapkričio 3 dienos. Režisierius R. Cicėnas. Filme vaidina ir vaidenasi: K. Kazlauskaitė, D. Kazlauskas, R. Valiukaitė, V. Kaniušonis, E. Vėlyvis, M. Papinigis, S. Račkys, G. Butvilaitė, K. Cicėnas, M. Survilaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją