Knygą balandį Jungtinėse Valstijose turėjo išleisti Niujorko leidykla „Hachette“, bet kilus pasipiktinimui ji šiuos planus atšaukė.

Prancūzų leidykla „Stock“ kovo mėnesį šoko ginti kino kūrėjo veterano, kai „Hachette“ darbuotojai sužinoję apie leidžiamus W. Alleno memuarus surengė protesto akciją.

„Oskaro“ laimėtoją jau ne vieną dešimtmetį persekioja kaltinimai, kad jis praėjusio amžiaus 10 dešimtmečio pradžioje esą tvirkino savo tuomet devynerių dukrą Dylan, kurią įsivaikino su buvusia partnere aktore Mia Farrow. Pats režisierius kaltinimus neigia.

Leidykla planus dėl W. Alleno knygos atšaukė Dylan broliui, žurnalistui Ronanui Farrow pareiškus, kad jis daugiau nedirbs su „Hachette“, kuri išleido jo bestselerį „Catch and Kill“.

Brolis daug metų gynė Dylan, kuri savo kaltinimus W. Allenui dar kartą išsakė 2018 metų pradžioje kilus judėjimui „#MeToo“.

Tačiau „Stock“ vadovas Manuelis Carcassonne'as sakė, kad W. Allenas, kurio filmai vis dar populiarūs Prancūzijoje, „nėra Romanas Polanski“. Pastarasis kino kūrėjas yra kaltinamas kelių moterų išžaginimu.

Kaip prancūzų žiniasklaidai sakė M. Carcassonne'as, W. Alleną teismai „du kartus išteisino“ ir nėra „jokių moralinių ar teisinių kliūčių leisti“ jo knygas ir „jį remti“.

Mažesnė JAV leidykla „Arcade“ perėmė teises į W. Alleno knygą, kuri jau tapo interneto prekybos milžinės „Amazon“ bestseleriu.

„Stock“ knygą Prancūzijoje turėjo išleisti balandžio 29 dieną, bet dėl koronaviruso pandemijos uždarius knygynus paskelbė, kad dabar planuojama ją išleisti birželio 3-ąją.

Knyga taip pat buvo išleista ispanų ir italų kalbomis.

Lapkritį W. Allenas sureguliavo 68 mln. dolerių (62 mln. eurų) ieškinį prodiusavimo ir filmų platinimo kompanijai „Amazon Studios“, atsisakusiai susitarimo su 84 metų režisieriumi dėl keturių filmų po jo komentarų apie judėjimą „#MeToo“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)