„Deutsche Grammophon“ (DG) skelbia, kad šis albumas pasirodo po pripažinimo sulaukusio jų pirmojo bendro darbo vaisiaus, kai 2019 m. albume buvo įrašytos M. Weinbergo 2-oji ir 21-oji simfonijos.

„Išskirtinė dirigentė tęsia savo asmeninę misiją, siekdama, kad svarbi Weinbergo kūryba taptų prieinama kuo platesnei auditorijai“, – tinklapyje būsimą albumą pristato leidėjai.

Apie M. Gražinytės-Tylos ir „Deutsche Grammophon“ ilgalaikę sutartį paskelbta 2019 m.

Ji tapo pirmąja moterimi dirigente, bendradarbiaujančia su DG, su kuria dirbo buvęs Birmingemo simfoninio orkestro dirigentas Andris Nelsonas, Herbertas von Karajanas, Claudio Abbado ir daug kitų garsių menininkų.

Pirmajame albume buvo įrašyta kūrinių orkestrui kolekcija, sukurta lenkų kompozitoriaus Mieczyslawo Weinbergo gimimo 100-osioms metinėms.

DG vadovas daktaras Clemensas Trautmannas tuomet pasirašant sutartį džiaugėsi, kad bendradarbiauja su „išskirtine muzikante“: „Ji padarė įspūdį dirbdama su Birmingemo simfoniniu orkestru, pristatydama naują repertuarą ir naujai nušviesdama simfoninius kūrinius. Esu tikras, kad pirmi jos įrašai DG pasieks naujus klausytojus ir nubrėš naujas gaires inovatyvioms programoms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją