S. Eidrigevičiui šie metai yra ypatingi. Gegužės 31 d. Panevėžyje bus atidarytas ilgai lauktas jo vardo muziejus, o liepos mėnesį menininkas minės 75 metų sukaktį. Būtent šios ypatingos progos ir paskatino surengti jo darbų parodą Ukrainos teatruose. N. Gogolio vardo teatras Poltavoje yra tik pirma stotelė. Paroda po Ukrainos teatrus keliaus visus metus ir aplankys Kyivo, Lvivo, Ivano-Frankiivsko ir kitų miestų teatrus.

Stasys Eidrigevičius – pasaulinio garso grafikas, plakatų dailininkas, tapytojas, fotografas, skulptorius, scenografas, dizaineris ir rašytojas. Varšuvoje, į kurią persikėlė 1980 m. ir kur karjeros pradžioje debiutavo su knygų miniatiūromis, tarp jų ir knygų skirtukais, jis netrukus įsimylėjo teatro plakatą.

Pats Stasys prisimena, kad Lenkijoje tais metais vietiniuose teatruose vykdavo nemažai teatro premjerų, todėl buvo daug vietų, kur buvo galima pakabinti plakatą. Juk plakatas turi gyventi gatvėje. Ir tada jis pradėjo eksperimentuoti, kaip plakate perteikti savo mintis ir meninius įvaizdžius, stengdamasis padaryti tokį plakatą, kurį pastebėtų pirkėjai.

Pirmuosius jo žingsnius plakato meno srityje kritikai ir žiūrovai įvertino labai palankiai. Be to, visų jo plakatų vaizdai – tai Stasio pasaulis. Režisieriai visada pasitikėjo menininku ir tai yra jo nuostabių plakatų paslaptis: su malonumu ir be spaudimo sukurti plakatai dažnai pelno apdovanojimus įvairiuose tarptautiniuose konkursuose.