„Mes ką tik gavome konkurso, kuris vyko į Senojo teatro vadovo poziciją, apskundimą“, – antradienį žurnalistams pranešė kultūros ministras Simonas Kairys.

Pasak jo, buvusi teatro vadovė O. Polevikova bando diskredituoti Kultūros ministerijos organizuojamus konkursus. Ministras pabrėžė, kad niekas negali pakeisti nuostatos, jog vadovų paskyrimų laikai baigėsi ir vadovauti įstaigoms ateina konkursus laimėję kandidatai.

„Norėtųsi aiškiai matyti, kad bandoma įpiršti klaidinantį naratyvą, diskredituoti konkursus, kuriuos organizuoja Kultūros ministerija. Ar tai būtų pavienės pastabos, ar pavieniai interesai, niekas negali pakeisti principinės nuostatos, kad sovietmetis baigėsi, paskyrimų laikai baigėsi“, – akcentavo S. Kairys.

„Šiuolaikinėje Lietuvoje, teisinėje valstybėje gyvenant yra normali praktika, kad vadovauti ateina vadovai, laimėję konkursus, o ne paskirti, jų kadencijos yra apibrėžtos ir niekaip kitaip negalėtume elgtis. Kažkoks grįžimas atgal būtų tikrai neperspektyvus“, – pridūrė ministras.

Anot S. Kairio, kol vyks teisminis procesas, teismo yra paprašyta taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

„Teismo paprašyta taikyti laikinas apsaugos priemones. (...) Ministerija ginčysis, nes jeigu nėra nuimamos laikinosios apsaugos priemonės (...), kalbant apie Senąjį teatrą mes tiesiog turėsime duobę“, – teigė ministras.

Kol kas konkursą laimėjęs šokio kritikas Audronis Imbrasas teatro vadovo pareigų neužims. Ministras S. Kairys, pasitaręs su komanda, žada paskirti laikinąjį Senojo teatro vadovą.

„Ponas Imbrasas kol kas dar nepradeda eiti pareigų. Aš turiu teisę paskirti laikinąjį vadovą, kol baigsis bylinėjimasis. Dėl jo spręsime pasitarę su komanda“, – sakė ministras.

„Kol kas taip smulkiai nevertinome, bet idėjų turime, kas galėtų vadovauti iki kol pareigas pradės eiti ponas Imbrasas“, – pažymėjo S. Kairys.

ELTA primena, kad liepos pabaigoje buvusiam kultūros viceministrui A. Imbrasui tapus naujuoju Vilniaus senojo teatro vadovu, anksčiau šias pareigas ėjusi Olga Polevikova pareiškė, kad įvykęs konkursas į vadovo postą buvo neskaidrus. Anot jos, konkursas buvo suorganizuotas neprofesionaliai ir neefektyviai.

Tuo metu kultūros ministras S. Kairys teigė neketinantis pasiduoti manipuliacijoms ir spaudimui.
Kultūros ministerija liepos pabaigoje paskelbė, jog Vilniaus senojo teatro vadovo konkursą laimėjo buvęs kultūros viceministras, šokio kritikas, kultūros vadybininkas A. Imbrasas.

Iki šiol A. Imbrasas ėjo Visagino kultūros centro direktoriaus pareigas.

Kaip pranešė ministerija, iš konkurse dalyvavusių aštuonių pretendentų A. Imbrasas surinko daugiausiai komisijos balų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją