Šį originalų kultūrinį-edukacinį projektą sumanė Vilniaus teatro "Lėlė" aktorius ir meno vadovas Juozas Marcinkevičius bei Trakų istorinio muziejaus direktorius Virgilijus Poviliūnas. Akcijos esmė - surengti Vilniaus ir Vilniaus rajono mokslo bei auklėjimo įstaigų moksleiviams bei auklėtiniams išvykas į Trakus, supažindinti vaikus su Lietuvos istorija ir parodyti lėlių teatro vaidinimą Trakų pilies Didžiojoje menėje.

Pirmą kartą projektas buvo sėkmingai įgyvendintas 2000 metais, tad jau ketvirti metai Vilniaus teatras "Lėlė" šia akcija užbaigia savo sceninį sezoną, o Trakų istorijos muziejus pradeda aktyviausią vasaros periodą.

Šiemet Vilniaus teatras "Lėlė" istorinėje Trakų pilies aplinkoje rodys lėlininko Rimo Driežio sukurtą spektaklį "Našlaitė Elenytė ir Joniukas Aviniukas". Šis spektaklis sujungia klasikinę lietuvių liaudies pasaką ir legendą apie karaliaus Žygimanto Augusto ir karalienės Barboros meilę. Spektaklyje vaidina ir lėles valdo aktoriai Elvyra Piškinaitė, Juozas Marcinkevičius ir Evaldas Mikaliūnas. Šis "Lėlės" pastatymas pelnė nemažai teatrinių apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje, dažnai gastroliuoja už mūsų šalies ribų.

Šiemet Trakų pilyje bus keliskart vaidinamas ir Algirdo Mikučio režisuotas Vilniaus teatro "Lėlė" vaidinimas "Pasaka apie vėžliuką". Jo atlikėjai - aktoriai Janina Gudzinevičiūtė ir Irmantas Jankaitis. Be to, vaikams bus surengtos edukacinės ekskursijos po Trakų pilį supažindinant juos su Lietuvos praeitimi, be to, jauniesiems žiūrovams organizuojami pažintiniai pasivažinėjimai teatro "Lėlė" autobusais po Trakus ir jų apylinkes.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją